Alliantie versus bewoners Vreeland: partijen komen héél langzaam nader tot elkaar

22 november 2022 om 21:53 Politiek Jeroen de Valk
Flats aan Vreeland met gestutte balkons.
Flats aan Vreeland met gestutte balkons.

AMERSFOORT Woningbouwvereniging de Alliantie en de voorzitter van een bewonersvereniging voerden op dinsdagavond 22 november een wonderlijke discussie in de raadszaal. De meningen liepen ver uiteen. De Alliantie vond dat het uitstekend zorgt voor de flatgebouwen aan het Vreeland en de Enk. De vertegenwoordiger van de betreffende bewonerscommissie sprak dat tegen, met tal van details.

Het werd een bijeenkomst die mag worden bijgezet in het rariteitenkabinet van curieuze vergaderingen. De gemeenteraad en wethouder Rutger Dijksterhuis zaten erbij en keken ernaar. Net toen er een soort gedachtewisseling op gang leek te komen, zei Bert Bosman, Manager Wonen van de Alliantie, dat hij de bewonerscommissie niet als dusdanig erkent. ..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.