Minister Hugo de Jonge en Alliantie versus bewoners en raadsleden: de partijen komen niet dichter bij elkaar

28 jun, 21:20 Politiek
Bewoners Vreeland
Schimmel en vocht op een van de vele foto's die de bewoners lieten zien.
Schimmel en vocht op een van de vele foto's die de bewoners lieten zien.

AMERSFOORT De flats aan het Vreeland in het Soesterkwartier worden geleidelijk rijp voor de sloop. Maar zolang ze er nog staan, moeten ze netjes worden onderhouden. Dat worden ze ook, zo vinden woningbouwcorporatie de Alliantie en minister Hugo de Jonge. Een aantal bewoners denkt daar anders over en weet zich gesteund door een deel van de gemeenteraad. Dusdanig, dat het leek of ‘er in twee werelden werd geleefd’, zoals raadslid Thomas van der Eerden (Amersfoort2014) het verwoordde.

Over de klachten is al veel geschreven: schimmel, vocht, tocht, afbrokkelend stucwerk en scheuren in de balkons. Drie bewoners van de flats waren op 28 juni aanwezig in de raadszaal en deden hun verhalen. Die werden ondersteund door foto’s die er niet om logen.

Achterstallig onderhoud? Daar dacht Hugo de Jonge, tegenwoordig minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, anders over. Hij ontving kritische vragen van Tweede Kamerlid Sandra Beckerman van de SP. Zijn antwoord was zojuist gearriveerd en helder: er is eigenlijk niks aan de hand. Er waren wat klachten over de balkons, maar ‘de bewoners zijn vroegtijdig per brief geïnformeerd en er zijn direct maatregelen genomen om de balkons met stempels te ondersteunen’. ‘Stempels’ zi..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.