Coalitie: op de bres voor klimaat, cultuur en woningbouw

5 jul, 22:06 Politiek
Gemeente Amersfoort
Tyas Bijlholt (D66): sinds 5 juli 2022 cultuurwethouder van Amersfoort.
Tyas Bijlholt (D66): sinds 5 juli 2022 cultuurwethouder van Amersfoort.

AMERSFOORT De formatie duurde zo’n honderd dagen, maar in die tijd werden er geen duimen gedraaid. Het coalitieakkoord voor de periode 2022-2026 beslaat vijftig pagina’s, die ook nog in een soort telegramstijl werden opgesteld.

Centraal staan klimaatmaatregelen, woningbouw en het stimuleren van de lokale cultuur. Het betreft allemaal voorstellen waarover de gemeenteraad nog moet beslissen. Maar de coalitiepartijen beschikken over een meerderheid - 23 van de 39 zetels - en aangenomen mag worden, dat hun raadsleden met dit akkoord instemmen.

De Stadsring gaat ‘van ring naar park’, zoals al eerder in deze kolommen werd voorspeld. Het wordt een autoluwe weg, aan weerszijden omgeven door groen. Als nieuwe doorgaande weg komt er een buitenring die uit bestaande wegen bestaat. De westelijke rondweg is in feite van tafel, alleen al omdat de plannen financieel gezien niet haalbaar zijn gebleken. Wel worden in het westen van de stad de voorzieningen voor fietsers en voetg..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.