Presentator Kees Hoogendijk met lijsttrekkers in gesprek over duurzaamheid.
Presentator Kees Hoogendijk met lijsttrekkers in gesprek over duurzaamheid. Daan Bleuel

Volle bak in Eemhuis voor lijsttrekkersdebat over duurzaamheid

25 februari 2022 om 10:25 Politiek

AMERSFOORT Het grote, algemene lijsttrekkersdebat, de traditionele opmaat naar de Gemeenteraadsverkiezingen, stond niet op het programma dit jaar. In plaats daarvan kruisten de Amersfoortse aanvoerders van de lokale lijsten de degens over het thema ‘Duurzaamheid’. 

door Daan Bleuel

De belangstelling was er gisteren (donderdag 24 februari) niet minder om. Met zo’n 200 bezoekers zat het Eemhuis, waar het debat werd gehouden, aan zijn corona-taks. Naar verluidt zo’n 130 belangstellenden maakten van de gelegenheid gebruik het debat op afstand, via een ‘live-stream’, te volgen. 

LIJSTTREKKERS Niet minder dan 12 lijsttrekkers verzamelden zich rond het podium waar presentator Kees Hoogendijk (RTV Utrecht), geassisteerd door Susanne Euser van de Jonge Klimaat Beweging. Alleen Hans van Wegen (Burger Partij Amersfoort) ontbrak door ziekte, evenals Tahsin Bulbul van DENK. Partijen als Amersfoort voor Vrijheid, Partij voor de Dieren en Zwarte Piet is zwart debuteerden op het politieke toneel.

Het debat was een initiatief van de duurzaamheidsambassadeurs in de stad. Bibliotheek Eemland, nieuwsblad De Stad Amersfoort en RTV Utrecht ondersteunden de organisatie van het politieke debat. Een uitgebreide samenvatting ervan is op de site van RTV Utrecht vrijwel integraal terug te zien. 

De lijsttrekkers tijdens het begin van de debatavond.
Kees Hoogendijk in gesprek met Astrid Jansen (GroenLinks), Maarten Flikkema (VVD), Micheline Paffen (CDA) en Tyas Bijlholt (D66).
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie