Na conflicten en leegstand: herstel Huize Randenbroek hervat

5 jan, 14:22 Politiek
Jeroen de Valk
Huize Randenbroek nu: er wordt weer gewerkt.
Huize Randenbroek nu: er wordt weer gewerkt.

AMERSFOORT Huize Randenbroek staat weer in de steigers. Er worden werkzaamheden verricht, voor het eerst sinds enkele jaren. Volgens de website van de eigenaar, de TeKa Groep, kan het indrukwekkende pand later dit jaar weer in gebruik worden genomen.

De TeKa Groep verhuurt locaties voor evenementen voor een brede doelgroep - van 50 tot 5000 bezoekers - op veelal historische locaties. Huize Randenbroek werd zes jaar terug door de gemeente Amersfoort te koop aangeboden.

De brochure meldde dat het ging om een Rijksmonument van 580 vierkante meter met een aanzienlijke tuin en vier parkeerplaatsen. Het bestemmingsplan stond horeca toe in bescheiden vorm, ofwel in de categorie ‘cultuur en ontspanning met bijbehorende voorzieningen’.

VERPIETEREN De brochure meldde ook aan de kandidaat-koper: ,,Houdt u er rekening mee dat u bij koop het geheel accepteert in de staat waarin het zich ten tijde van de koop bevindt en dat u de gemeente vrijwaart van alle aansprakelijkheden di..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.