Gemeenteraad geïnformeerd over voortgang Park Randenbroek

19 februari 2014 om 00:00 Nieuws

RANDENBROEK - De werkzaamheden in Park Randenbroek en omgeving zijn nog steeds in volle gang. Belangrijke onderwerpen voor de komende periode zijn de herplant van 143 bomen, de invulling van Huize Randenbroek en de verandering in de plannen voor het ANWB-plein. Over deze en andere onderwerpen en de financiële stand van zaken van het project heeft het college van Burgemeester en Wethouders de gemeenteraad geïnformeerd via een raadsinformatiebrief.

Op basis van de adviezen uit het rapport van bureau Eelerwoude zijn extra maatregelen genomen om de communicatie, projectleiding en het projecttoezicht te verbeteren. Dit heeft geleid tot meer inzet van mensen waardoor extra kosten werden gemaakt, naast de extra kosten die zijn gemaakt door het tijdelijk stilleggen van de kap en het onderzoek van bureau Eelerwoude. Ook zijn er extra kosten gemaakt voor het schoonmaken van grond. Tijdens de uitvoering bleek dat de grond op meer plekken vervuild was dan vooraf was geconstateerd door een onderzoeksbureau. Na verrekening met een subsidiebijdrage voor de verontreinigde grond, komt het tekort uit op 145.000 euro. De gemeente probeert dit tekort nog verder terug te dringen.

ANWB Groenplein

Er komt geen ANWB Groenplein in Park Randenbroek en omgeving. Het plein zou bij de Vosheuvel in het zuidelijke deel van het gebied komen, in de buurt van de toekomstige natuurspeelplaats en de scouting. De ANWB ziet af van het plan om een groenplein in Park Randenbroek aan te leggen. Als reden geeft de ANWB dat zij - na de aanleg van twee pleinen in andere gemeenten - het proces rond de groenpleinen eerst intern wil evalueren. De plek wordt nu wel groen ingericht met gras, bomen en struiken en het blijft een ruimte voor ontmoeten en recreëren, maar dan zonder de extra faciliteiten van de ANWB.

Herplant

Na het onderzoek in 2013 naar onrechtmatig gekapte bomen, heeft het college aan de gemeenteraad toegezegd om 143 bomen te herplanten. Deze bomen kunnen in Park Randenbroek en omgeving en zo mogelijk ook daarbuiten worden geplant. Op dit moment maakt de gemeente hiervoor een plan, in overleg met de Klankbordgroep Beheer Park Randenbroek en omgeving.

Huize Randenbroek

Huize Randenbroek krijgt een nieuwe invulling. Volgens het bestemmingsplan is het mogelijk in de villa te wonen, horeca te ontwikkelen en er culturele activiteiten te organiseren. Voor het pand zou een prijsvraag worden uitgeschreven, waarbij ondernemers hun plannen voor het pand zouden kunnen indienen. Deze prijsvraag is niet uitgeschreven. Inmiddels is gekeken naar mogelijkheden van verkoop van het pand waarbij de randvoorwaarden uit het bestemmingsplan en inrichting- en beheerplan hetzelfde blijven. Binnenkort volgt een voorstel voor een procedure van marktaanbieding aan het college van Burgemeester en Wethouders.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie