Lijsttrekker Kees Kraanen. ,,Er is nadrukkelijk gekeken naar vernieuwing om de continuïteit van de toekomstige fractie te waarborgen."
Lijsttrekker Kees Kraanen. ,,Er is nadrukkelijk gekeken naar vernieuwing om de continuïteit van de toekomstige fractie te waarborgen." Gemeente Amersfoort

VVD Amersfoort presenteert kandidatenlijst: ‘Goede mix van talent en ervaring’

1 december 2021 om 08:30 Politiek Gemeenteraadsverkiezing 2022

AMERSFOORT VVD Amersfoort heeft de kandidatenlijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt. ,,De lijst bestaat uit een talentvolle mix van kandidaten met uiteenlopende achtergronden, zowel nieuwe als bekende gezichten en uiteraard allemaal vol enthousiasme om als team het liberale geluid door Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen te laten klinken”, zegt voorzitter Manfred Vogels van VVD Amersfoort.

De lijsttrekker is Kees Kraanen. ,,De VVD-leden waarderen het enorm dat hij opnieuw de kandidatenlijst wil aanvoeren”, zegt Vogels. ,,Hij is uiteraard een bekend gezicht in Amersfoort. Hij is eerst lange tijd actief geweest als raadslid en momenteel een van de wethouders vanuit de VVD. Hij staat bekend als een zichtbare, benaderbare en vooral ook doorpakkende wethouder. Kees gaat door waar anderen stoppen.” 

Op plek 2 ook een bekend gezicht, Maarten Flikkema, momenteel fractievoorzitter. ,,Het is fijn dat zijn inzet en ervaring ook voor de volgende periode behouden wordt. Maarten is ingenieur en ondernemer en bewijst zich onophoudelijk als een slagvaardige liberaal met een goed gevoel voor politieke verhoudingen en onderhandelingskracht.”

Op de derde plek staat een nieuw gezicht: Joyce Huurman. ,,Zij is een ondernemer die stevig in haar schoenen staat. Ze staat klaar om voor de VVD haar enthousiasmerende salesvaardigheden in de raadzaal te gaan verzilveren”, aldus Vogels. Op plek 4 volgt zittend raadslid Ivo Beekers. ,,Ivo is registeraccountant en gespecialiseerd in het onderwerp wonen. Hij staat klaar om zijn goede raadswerk ook in de volgende periode voort te gaan zetten.” 

Ook op plek 5 een nieuw gezicht, Hans Lemain. Hij is pelotonscommandant bij de Koninklijke Marechaussee op de Koninklijke Militaire Academie. ,,Hans heeft een liberale drive om energievol een bijdrage te gaan leveren aan Amersfoort.”

Marleen van den Nieuwendijk staat op plek 6. Zij is registeraccountant en werkzaam bij het Ministerie van Financiën bij het onderdeel Douane. ,,Zij kan hiernaast met haar liberale flair een schat aan ervaring inzetten die zij heeft opgedaan in haar vorige baan bij de Amersfoortse rekenkamer. Op plek 7 staat een bekend gezicht, Dirk Dekker, zittend raadslid. Dirk is finance director bij een bedrijf in duurzame oplossingen voor onder meer daglichtconstructies. Dirk houdt zijn hoofd altijd koel en heeft veel kennis op het vlak van bijvoorbeeld ruimtelijke ontwikkeling en financiën. Daarna volgt op plek 8 Vincent Vivíé. Hij is ondernemer op het gebied van onder meer brandveiligheid, BHV en EHBO. Ook hij staat klaar om zijn liberale steentje bij te dragen.”

De top tien wordt volgemaakt door ondernemer en zittend raadslid Gerrit van Nieuwenhuizen en een nieuw gezicht: Thom Kraanen. ,,Thom is informatiemanagement consultant bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij zet graag zijn schouders onder het liberale werk, naast zijn plek op de lijst is hij ook de campagneleider van het VVD team”, aldus Vogels. De lijstduwer is Hans Buijtelaar. Hij was jarenlang wethouder in Amersfoort en momenteel wethouder in Wijk bij Duurstede.

TROTS Lijsttrekker Kees Kraanen geeft aan trots te zijn op de kandidatenlijst: ,,De lijst is een goede mix van nieuw talent en al bestaande ervaring. Er is nadrukkelijk gekeken naar vernieuwing om de continuïteit van de toekomstige fractie te waarborgen. Ook ben ik content met twee verkiesbare topvrouwen in de top 6. Dit alles bij elkaar geeft vertrouwen in de toekomst en garandeert dat de VVD zich de aankomende jaren kan blijven inzetten om Amersfoort nog mooier te maken.”

VERTROUWEN Ook voorzitter Manfred Vogels is tevreden: ,,Het is altijd een uitdaging om de juiste kandidaten te vinden die zich willen inzetten voor de stad en voor de VVD. Met deze lijst zijn we hierin uitstekend geslaagd. Naast de individuele kwaliteiten en de mix van ervaren en nieuw talent, vormt het ook een team dat elkaar aanvult en versterkt. Een goede samenwerking in de fractie, met toekomstige coalitiegenoten en met de stad is van groot belang om de uitdagingen van Amersfoort in de volgende periode het hoofd te kunnen bieden. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit team onze doelstellingen uit het verkiezingsprogramma gaat realiseren.” 

De volledige kandidatenlijst van de VVD Amersfoort:
1. Kees Kraanen
2. Maarten Flikkema
3. Joyce Huurman
4. Ivo Beekers
5. Hans Lemain
6. Marleen van den Nieuwendijk
7. Dirk Dekker
8. Vincent Vivié
9. Gerrit van Nieuwenhuizen
10. Thom Kraanen
11. Yfke Osinga
12. Jelle Hengeveld
13. Yvette Luikinga
14. Maurits Wygman
15. Geert Steenmeijer
16. Ruud Luchtenveld
17. Klaas Mulder
18. Niels Dutij
19. Tjakko Smit
20. Daniel van den Brink
21. Hans Buijtelaar

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie