Cultuurwethouder Fatma Koser Kaya.
Cultuurwethouder Fatma Koser Kaya. Gemeente Amersfoort

Fatma Koser Kaya lijstduwer D66 bij Tweede Kamerverkiezingen

19 januari 2021 om 11:36 Politiek

AMERSFOORT Fatma Koser Kaya, wethouder in Amersfoort en oud-Tweede Kamerlid voor D66, wordt bij de Tweede Kamerverkiezingen lijstduwer voor D66. Koser Kaya: ,,De behoefte aan verbondenheid, veerkracht en vooruit durven kijken is groter dan ooit in Nederland. Daarom vind ik het heel eervol om als lijstduwer het team van D66-lijsttrekker Sigrid Kaag te versterken. Zodat op 17 maart zoveel mogelijk mensen gaan stemmen, en kiezen voor nieuw leiderschap.”

Onlangs presenteerden D66-lijsttrekker Sigrid Kaag en partijvoorzitter Anne-Marie Spierings de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021. De leden van D66 bepaalden per e-voting de definitieve kandidatenlijst. Aan die lijst is nu een aantal lijstduwers toegevoegd. Waaronder D66-wethouder Fatma Koser Kaya, internet expert & voormalig D66-Europarlementariër Marietje Schaake, demissionair D66-staatssecretaris Stientje van Veldhoven, demissionair D66-minister Kajsa Ollongren en Jan van de Ven van PO in Actie.

Sigrid Kaag: “Ik verheug me erop met dit team aan de slag te gaan richting de verkiezingen. We hebben uitstekende kandidaten. Mensen met ervaring in het onderwijs, in de zorg, in Europa. Mensen met verstand van economie, klimaat & duurzaamheid en de rechtsstaat. Mensen die strijden voor vrijzinnigheid. Kandidaten die hun sporen hebben verdiend in de politiek en de maatschappij. Deze lijstduwers, waaronder Fatma Koser Kaya, maken de lijst compleet.”

Fatma Koser Kaya (1968) is sinds 2018 wethouder in Amersfoort. Eerder was zij ook Tweede Kamerlid voor D66. Dat was van 2004 tot 2012 en van 2015 tot 2017. Van februari 2013 tot juni 2014 was Koser Kaya wethouder in Wassenaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie