Afbeelding
Volt Nederland

Amersfoorter op kieslijst Volt bij Tweede Kamerverkiezingen

26 oktober 2020 om 17:45 Politiek

AMERSFOORT De Europese partij Volt doet in 2021 voor het eerst mee met de Tweede Kamerverkiezingen. Floris Eigenhuis uit Amersfoort kreeg tijdens het tiende congres van Volt Nederland genoeg steun van de leden om Volt in maart 2021 te vertegenwoordigen op de kieslijst. Hij is te vinden op de zevende plek.

De 30-jarige kandidaat is in het dagelijks leven werkzaam als programmaondersteuner bij de Regionale Energie Strategie (RES) Regio Amersfoort. Eigenhuis: ,,Er moet grensoverschrijdend samengewerkt worden om de uitdagingen van onze tijd, zoals de energietransitie, goed op te pakken. Dat is in Europa niet anders dan in de regio. Ik kijk er naar uit om dat verhaal naar de Tweede Kamer te brengen.”

Tijdens het congres werd ook het concept verkiezingsprogramma gepresenteerd. De partij, die op dit moment in 29 Europese landen actief is, maakt zich in Nederland hard voor een klimaatneutraal Nederland in 2040, herinvoering van de basisbeurs voor studenten en een stevig beleid voor innovatie en digitalisering. Speerpunten van Floris Eigenhuis zijn het versnellen van de duurzaamheidstransitie, de CO2-uitstootvrije energiemix, het uitrollen van natuurinclusieve landbouw en het creëren en herstellen van natuurgebieden.

Volt is opgericht in maart 2017 en behaalde meer dan een half miljoen stemmen tijdens de Europese verkiezingen. Dit leverde hen een zetel op in het Europees Parlement. Sindsdien heeft Volt in Bulgarije, Italië en Duitsland ook op lokaal niveau zetels verkregen. De Europese partij zet zich in voor een daadkrachtig Europa en uitdagingen zoals klimaatverandering, sociale gelijkheid, gezondheid en democratische vernieuwing.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie