Thom Kraanen, Mik Borsten en Lex Kraanen tekenen de papieren.
Thom Kraanen, Mik Borsten en Lex Kraanen tekenen de papieren. Eigen foto

Nieuwe lokale politieke partij Keihart voor Amersfoort opgericht

12 februari 2024 om 14:52 Politiek

AMERSFOORT Mik Borsten, Lex Kraanen en Thom Kraanen hebben bij de notaris de papieren getekend om per 12 februari officieel een vereniging met de naam ‘KeiHart voor Amersfoort’ op te richten.

,,Ondanks dat we zijn opgericht vanwege hoe het huidige college omgaat met het parkeerreferendum en betaald parkeren, zullen we zeker geen partij zijn die zich maar om één ding druk maakt. Wat voor ons wel vast staat: als wij groot genoeg worden en mogen besturen gaat dat parkeerplan de prullenbak in”, belooft het drietal op LinkedIn.

Keihart voor Amersfoort noemt zichzelf een nieuwe lokale volkspartij ‘die streeft naar meer directe democratie en inspraak voor inwoners, politieke vernieuwing, het oplossen van de woningnood en het leefbaar houden van onze mooie stad.’ 

De vereniging is begonnen vanuit onvrede over hoe het stadsbestuur de resultaten van het raadgevend referendum over het nieuwe voorgestelde parkeerbeleid heeft opgepakt: ,,Het negeren van de wens van bijna 75 procent van de Amersfoorters leidt ertoe dat veel mensen niet worden vertegenwoordigd door het huidige bestuur. Daarom is KeiHart voor Amersfoort opgericht.”

De partij wil graag vaker referenda organiseren als het ingrijpende veranderingen van de stad betreft, maar: ‘Wij willen echter wél naar de uitkomst daarvan luisteren.’ Het drietal spreekt van ‘het gezonde verstand’ gebruiken: ‘Geen beleid maken op basis van wensdenken en luchtfietserij, maar harde cijfers en input van inwoners.’

Mik Borsten (Den Haag, 1962) is een Nederlandse ultra-atleet en duursporter uit Amersfoort. Hij werkt als sporttherapeut in de psychiatrie.
Lex Kraanen (Amersfoort, 1992) studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en werkt als functioneel beheerder van een financiële applicatie voor de Gemeente Hilversum.
Thom Kraanen (Amersfoort, 1993) studeerde oude geschiedenis en religiewetenschappen aan de Universiteit Leiden en werkt als stafadviseur bij de Landmacht waar hij zich bezig houdt met vastgoed.

Meer informatie en standpunten van de nieuwe politieke partij zijn hier te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie