Archieffoto: Gluren bij de Buren kon in februari 2020 nog in zijn normale vorm doorgaan.
Archieffoto: Gluren bij de Buren kon in februari 2020 nog in zijn normale vorm doorgaan. Foto Rinus van Denderen

Gluren bij de Buren verplaatst naar juli 2022

Podiumkunsten

AMERSFOORT ,,De kogel is door de kerk”, laat de organisatie weten. Het evenement Gluren met de Buren wordt verplaatst naar zondag 3 juli 2022. Dit in verband met de harde lockdown die afgelopen zaterdag door het kabinet werd aangekondigd. 

De organisatie zegt niet nog even te willen afwachten tot 14 januari, wanneer eventuele vervolgmaatregelen bekend worden gemaakt. Dit omdat zij verwacht dat een groot deel van de deelnemers zich nu niet goed kan voorbereiden. Daarnaast zou niet gegarandeerd kunnen worden of het evenement op 13 februari überhaupt door zou kunnen gaan.

Op zondag 3 juli staat Struinen in de Tuinen gepland, het zomerse zusje van Gluren bij de Buren. ,,We voegen Struinen en Gluren weer samen, zodat er één grote Gluurdag komt in alle deelnemende Gluur- en Struinsteden.” 

Deelnemers die zich al voor Gluren bij de Buren hadden aangemeld, kunnen op 3 juli meedoen en mogen zelf kiezen of ze meedoen met hun huiskamer of tuin. Meer informatie over de organisatie en haar activiteiten is te vinden op www.glurenbijdeburen.nl

advertentie