Afbeelding
Foto: Pixabay

6 redenen waarom je Lean Consulting moet overwegen

4 oktober 2023 om 08:09 Partnercontent

Als je bent begonnen met de implementatie van het Lean-managementsysteem of overweegt dit te doen, kun je overwegen om een bedrijf in dienst te nemen dat gespecialiseerd is in Lean-advies om je eigen inspanningen op het gebied van training, implementatie en continue verbetering te vergroten. Hoewel sommige organisaties succesvol zijn als ze het alleen doen, kunnen de voordelen van het inschakelen van een Lean-consultant groot zijn, vooral als er niemand in het bedrijf is die in het verleden met succes een Lean- of Six Sigma-methodologie heeft geïmplementeerd. Hier zijn slechts enkele redenen waarom Lean Consultancy je kansen op succes zou kunnen vergroten. 

Snelle resultaten stimuleren verdere verbeteringen

Als je ooit een dieet hebt gevolgd, weet je dat snel een paar kilo afvallen een enorme aanmoediging kan zijn. Door gebruik te maken van Lean Consulting vergroot je de kans dat je snel enkele belangrijke verbetermogelijkheden identificeert en uitvoert en snel positieve resultaten ziet. Dit heeft tot gevolg dat de betrokkenheid van de organisaties bij het proces wordt versterkt. 

Overeenkomst resulteert niet altijd enthousiasme

Het feit dat je managementteam heeft ingestemd met het implementeren van een Lean-aanpak, betekent niet dat zij deze aanpak van verandering volledig hebben overgenomen, of überhaupt willen veranderen. Je transitie naar de Lean-manier van werken zal veel succesvoller zijn als iedereen enige passie voor het idee heeft. Lean consultants zijn experts in het blootleggen en wegnemen van eventuele onderliggende terughoudendheid. Hun enthousiasme over Lean kan aanstekelijk zijn. 

Kijk met frisse ogen

Lean consulting is een uitstekende manier om een frisse kijk op je bedrijf te krijgen. Als je met iemand samenwerkt die niet zo dicht bij de uitdagingen, gewoonten en geschiedenis van je bedrijf staat, kan dit een uitstekende manier zijn om mentale wegblokkades te doorbreken en gloednieuwe ideeën te verkennen. Laten we eerlijk zijn: soms worden we allemaal blind voor bekende problemen die voor buitenstaanders overduidelijk zijn, wat de organisatie ontwikkeling tegengaat. 

Je wilt blijvende verbetering

Lean is geen oplossing voor de korte termijn. Het is eerder een andere manier van denken over bijna elk aspect van het bedrijfsleven. Halfslachtige implementatiepogingen blijven simpelweg niet hangen en leiden al snel tot ontmoediging. Je Lean-consultant kan op basis van ervaringen uit het verleden verder kijken en je helpen de praktijken in te voeren die ervoor zorgen dat je team meer kans van slagen heeft. Het geeft ook aan dat je je op de lange termijn inzet voor de methode.  

Lean kan meer bieden dan je denkt

Veel mensen beschouwen Lean vooral als een methode om verspilling tegen te gaan, maar het is veel meer dan dat. Je Lean consultant kan ervoor zorgen dat je organisatie de principes van Lean toepast om waarde voor de klant te creëren, terwijl verspilling wordt geëlimineerd en de kwaliteit wordt verbeterd. 

Leer de beste praktijken

Mensen die de kost verdienen door anderen te helpen Lean te implementeren, hebben de ervaring om best practices te herkennen en te delen. Als je een Lean-consultant kiest met ervaring in je branche en met bedrijven van je omvang en fase, kun je ervoor zorgen dat hun praktische ervaring nuttig is voor je team. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie