Afbeelding
Foto iStock

Het hoog laag bureau in je thuiswerkplek

15 september 2023 om 13:02 Partnercontent

Wanneer je denkt aan een thuiswerkplek, is het eerste wat je waarschijnlijk in je opkomt functionaliteit. Hoe creëer je een ruimte waar je geconcentreerd en productief kunt werken? Maar wat als ik je vertel dat functionaliteit hand in hand kan gaan met stijl en esthetiek? Met het juiste meubelstuk kan je werkruimte thuis niet alleen een bron van productiviteit worden, maar ook een aanvulling op je interieur. Laten we het hebben over het hoog laag bureau en hoe dit meubelstuk een statement kan zijn in je thuisomgeving.

Stel je een dag voor waarop je, gehuld in je favoriete huispak, aan je bureau zit, klaar om die berg e-mails te tackelen. Maar na een tijdje merk je dat je rug wat stijf wordt en je benen beginnen te tintelen. Hier komt het hoog laag bureau in beeld. Met een eenvoudige aanpassing transformeert je zit bureau in een sta-bureau, waardoor je houding verandert, je bloedcirculatie verbetert en je die middagdip vermijdt.

Maar hoe zorg je ervoor dat een dergelijk functioneel meubelstuk ook esthetisch aantrekkelijk is en past bij de inrichting van je huis? Na wat rondneuzen stuitte ik op Ivono, waar design en functionaliteit samenkomen. En ik moet zeggen, hun collectie bureaus heeft mijn kijk op de thuiswerkplek volledig veranderd.

Concentratie en je bureau gaan omhoog

De thuiswerkplek moet een ruimte zijn die inspiratie en concentratie bevordert. Maar het moet ook naadloos aansluiten op de rest van je huis, zodat het niet voelt als een vreemde, zakelijke enclave. Hun collectie bureaus is zo divers dat er voor elke stijl en elk interieur wel iets te vinden is. Of je nu houdt van minimalistisch Scandinavisch design, industriële vibes of een klassiek  bureau, Ivono, heeft iets dat je zal aanspreken.

Wat me ook opviel, is hoe deze bureaus zijn ontworpen met het oog op de gebruiker. Ze hebben niet alleen de hoog-laag functionaliteit, maar ook ingebouwde oplossingen voor kabelmanagement en opbergruimte, zodat je bureau er altijd opgeruimd en netjes uitziet.

Bureau integreren in je woning

Nu vraag je je misschien af: hoe integreer ik zo’n hoog laag bureau in mijn bestaande interieur? Begin met het kiezen van een bureau dat past bij de kleur en het materiaal van je andere meubels. Als je bijvoorbeeld al veel houten meubels hebt, kies dan voor een bureau met een houten afwerking. Vervolgens kun je het bureau aankleden met enkele persoonlijke spulletjes: een stijlvolle lamp, wat planten of kunstwerken.

Maar het belangrijkste is de plaatsing. Zorg ervoor dat je bureau op een plek staat waar je natuurlijk licht hebt, maar waar je ook de rest van je woonruimte kunt overzien. Hierdoor voelt je werkplek als een verlengstuk van je woonruimte en niet als een afgezonderde zone.

Tot slot, vergeet niet dat een hoog-laag bureau niet alleen een functioneel meubelstuk is. Het is een investering in je gezondheid en welzijn. Dus bezoek Ivono.eu , wanneer je de thuiswerkplek wilt inrichten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie