Afbeelding
Photo by Shajan Jacob on Unsplash

8 redenen om in 2023 te investeren in motorkleding

12 januari 2023 om 00:00 Partnercontent

Het nieuwe jaar is aangebroken, en het is tijd om je voor te bereiden op een geweldige rit! Er zijn veel redenen waarom investeren in motorkleding een belangrijke beslissing is voor elke motorrijder. Van verbeterde veiligheid en comfort tot stijl en gemak, met de juiste uitrusting haal je het meeste uit je rijervaring. Of je nu een beginner bent of een ervaren rijder, de juiste motoruitrusting kan het verschil maken. Lees verder voor 8 redenen waarom je dit jaar zou moeten investeren in motoruitrusting! 

#1 Veiligheid

Eerst en vooral moet veiligheid altijd een topprioriteit zijn tijdens het rijden. Kies voor motorkleding kopen van hoogwaardige kwaliteit zodat je altijd beschermd bent tijdens het rijden. Zoek helmen, jassen, broeken, laarzen en handschoenen die aan de veiligheidsnormen voldoen. Deze moeten ook voldoende bescherming bieden tegen schokken en andere gevaren op de weg. Overweeg bovendien om reflecterende tape op je kleding of helm aan te brengen om je zichtbaarheid op de weg te verbeteren. Veiligheid voorop! 

#2 Comfort

Motorrijden hoeft niet oncomfortabel te zijn! Investeren in goed passende motorkleding en de juiste motorhelm bestellen kan het verschil maken als het gaat om comfort. Zoek naar ademende stoffen die je koel houden bij warm weer en naar waterdichte materialen die je droog houden als het regent. Zoek bovendien naar verstelbare voorzieningen zoals ritsen of elastische banden, zodat je je kleding tijdens je rit naar behoefte kunt aanpassen.

#3 Gemak

Als het gaat om gemak, zijn er weinig spullen belangrijker dan een goede set zadeltassen of opbergvakken op je motor zelf. Een plaats voor noodvoorzieningen zoals EHBO-kits of extra water kan het verschil maken als er tijdens je rit iets onverwachts gebeurt; als je deze spullen niet bij de hand hebt, kun je jezelf of anderen in gevaar brengen in een noodsituatie. 

#4 Stijl

Wie zei dat motoruitrusting saai moest zijn? Alle motorliefhebbers zullen blij zijn te horen dat multifunctionele actieve kleding een trend is in de motorkleding wereld! Dit betekent dat je er stoer uit kunt zien en tegelijkertijd de sensatie van een veilige en comfortabele rit kunt ervaren. Of je nu houdt van motorcross of toeren, er is voor iedereen wel iets stijlvols te vinden. Van strakke leren jassen en soepele rijbroeken tot stevige laarzen en beschermende helmen, je kunt nu uitrusting bezitten die er geweldig uitziet en perfect functioneert terwijl je onderweg bent. Het is tijd om je garderobe aan te vullen met deze must-haves voor elke motorrijder!

#5 Bescherming tegen weerselementen

Rijden in extreme weersomstandigheden zoals regen of sneeuw kan gevaarlijk zijn zonder de juiste bescherming tegen de elementen. Door te investeren in regenkleding van goede kwaliteit, zoals waterdichte laarzen of jassen, blijf je warm en droog tijdens het rijden in gure weersomstandigheden; bovendien zien ze er nog leuk uit ook! Naast regenkleding kun je ook investeren in andere seizoensartikelen, zoals verwarmde vesten of winddichte voeringen, afhankelijk van het klimaat waarin je dit seizoen wilt rijden!

#6 Veelzijdigheid

Bij het kiezen van het soort kleding dat het beste past bij een bepaalde rit, moet ook veelzijdigheid een rol spelen. Kies kledingstukken met verwijderbare lagen, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel isolatie geschikt is op basis van de buitentemperatuur tijdens verschillende delen van je rit. Zo voorkom je dat je tijdens je reis meerdere keren van kleding moet te wisselen.

#7 Zichtbaarheid en felle kleuren

Kies voor meer veiligheid waar mogelijk heldere kleuren en reflecterend materiaal. Heldere kleuren maken het voor andere bestuurders op de weg gemakkelijker om je aanwezigheid te zien, terwijl reflecterende materialen je zichtbaarheid tijdens nachtelijke ritten vergroten. Overweeg te investeren in felgekleurde helmen, jassen en handschoenen.

#8 Goede kwaliteit

Ten slotte, maar zeker niet onbelangrijk, investeer waar mogelijk in producten van goede kwaliteit; goedkope namaakproducten besparen misschien vooraf geld, maar kunnen later duurder uitvallen door onvoldoende bescherming tegen ongevallen of slechte prestaties onder extreme weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de artikelen die je koopt gecertificeerd zijn door een gevestigd bedrijf met een betrouwbare reputatie. 

Investeren in een goede motoruitrusting is een essentieel onderdeel van de reis van elke motorrijder. Niet alleen zorgt het voor meer veiligheid, comfort, gemak, stijl, zichtbaarheid en bescherming tegen weersomstandigheden - het helpt ook om optimale prestaties te garanderen tijdens lange ritten onder wisselende omstandigheden! Wacht niet tot de lente komt - bereid je nu voor door dit seizoen te investeren in hoogwaardige motorkleding! Op deze manier hoef je alleen maar aan boord te springen wanneer de warmere maanden aanbreken. We wensen je een goede rit! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie