Afbeelding
Foto: Shutterstock

Slotenmakers: onmisbaar in spoedgevallen en bij slotvervangingen

6 mei 2022 om 06:57 Partnercontent

Een externe slotenmaker is normaal gesproken geen specialist die je dagelijks nodig hebt en inschakelt, maar als het dan eens zo ver is, dan komt er meestal ook meteen spoed bij kijken. Waarschijnlijk zal het dan namelijk zo zijn dat je jezelf per ongeluk hebt buitengesloten. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je je huissleutel bent vergeten of dat je deze onderweg bent kwijtgeraakt, al kan het ook zo zijn dat je sleutel in het slot afbreekt terwijl je de voordeur probeert te openen.

In dit soort situaties komt een deskundige slotenmaker uit Amsterdam goed van pas, want dergelijke specialisten zijn in staat om snel (en meestal zonder schade) het slot en dus de deur te openen. Daarnaast kun je bij slotenmakers uiteraard terecht voor de aanschaf en de montage van nieuwe sloten aan je deuren en ramen. Over dit laatste thema lees je in de laatste alinea meer. Eerst geven we je echter wat nuttige adviezen omtrent het vinden van een betrouwbare slotenmaker.

Tips om een betrouwbare, deskundige slotenmaker te vinden

Helaas is bekend dat er een aantal onbetrouwbare rondloopt verspreid over Nederland. Deze malafide slotenmakers zijn niet te vertrouwen, omdat zij niet transparant communiceren, buitenproportioneel hoge prijzen hanteren, vaak matig werk afleveren en naderhand niet meer te traceren zijn. Belangrijk is dus een goede professional te vinden die je kunt vertrouwen. Met de volgende tips lukt dat:

  • Ga alleen in zee met slotenmakers (of bemiddelaars) die hun tarieven open op hun website communiceren en die deze tarieven ook telefonisch of per e-mail bevestigen. Dit moeten prijzen zijn voor de totale klus. Alleen het tarief voor voorrijkosten is dus onvoldoende.
  • Neem een slotenmaker in de arm met een duidelijke, complete website, waar bijvoorbeeld ook adres- en contactgegevens vermeld staat.
  • Benader louter slotenmakers die lid zijn van een brancheorganisatie, bijvoorbeeld het Nederlandse Sleutel- en Slotenspecialisten Gilde.         
  • Vraag in je familie- en vriendenkring of zij nog tips hebben over een betrouwbare locksmith in Amsterdam.

Waarmee rekening te houden bij de aanschaf van nieuwe sloten?

Wanneer je, bijvoorbeeld vanwege inbraak, schade of veroudering van je huidige sloten, over wilt gaan op de aanschaf van nieuwe sloten aan je deuren en/of ramen, dan is het verstandig rekening te houden met de onderstaande factoren:

  • Koop alleen deursloten die bepaalde keurmerken hebben. Denk hierbij aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen en de zogeheten SKG-deursloten.
  • Probeer niet (te veel) te besparen op de veiligheidsfuncties van sloten aan deuren en ramen. Want hoe veiliger het slot, hoe kleiner de kans is dat er bij jou wordt ingebroken. Aan te raden is te kiezen voor SKG-sloten met drie sterren.
  • Laat altijd een paar reservesleutels maken voor het geval dat je eens een sleutel kwijtraakt.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie