Afbeelding
Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

De sfeerhaard is een duurzame haard

Partnercontent

Het gebruik van de gashaard of houtkachel als verwarmingsbron wordt steeds vaker ter discussie gesteld. Zeker met de scherper wordende richtlijnen en de (aardbevingen in de) provincie Groningen in ons achterhoofd. Ook bij Haardenexpert krijgen we vaak te maken met de vraag of een gashaard / houtkachel nog wel toekomstbestendig is. Enerzijds kunnen we gelukkig volmondig ‘ja’ zeggen. Maar aan de andere kant willen u toch graag ook wat vertellen over een van de meest duurzame haarden van dit moment: de elektrische sfeerhaard. 

In dit artikel hebben we daarom ook de 4 hoofdredenen op een rij gezet waarom u nu zou moeten kiezen voor de sfeerhaard. 

1. Elektrisch stoken biedt ongekende mogelijkheden

Bent u van plan om een nieuwbouwwoning te laten bouwen? Het bouwbedrijf zal uw ongetwijfeld aangeven dat een aansluiting op het vaste gasnetwerk lastig is of zelfs niet meer kan. Kortom een gashaard met aansluiting op het netwerk hoort simpelweg niet meer tot de opties om warmte en sfeer te krijgen in een woning. Maar een sfeerhaard wel! Elektriciteit zal immers niet verdwijnen en in combinatie met zonnepanelen is de sfeerhaard een uitstekend alternatief.

2. Geen rookkanaal of afvoer

Niet alleen stoken op elektriciteit is een voordeel. Bij een sfeerhaard is een rookkanaal of afvoersysteem niet meer noodzakelijk. De haard kan gewoon branden zonder rookkanaal. Uitstoot van rookgassen is niet aan de orde. De sfeerhaard is daarom niet alleen geschikt voor traditionele woningen maar kan zonder problemen ook eenvoudig geplaatst worden in appartement of flat. 

3. Persoonlijke haardopstelling

Als u overweegt om een sfeerhaard te plaatsen dan denkt u ongetwijfeld ook na over de perfecte haardopstelling. Wordt het een combinatie met haardplateau of juist een tv kast met sfeerhaard? Of kiest u voor een ‘bioscoop-opstelling’ waarbij de haard wordt gecombineerd met tv. Deze opstelling wordt ook wel cinewall met sfeerhaard genoemd en is erg populair. 

4. Sfeer en gezelligheid, waar u maar wilt

Net als de traditionele houtkachel of gashaard zorgt een sfeerhaard, precies zoals de haard ook heet, voor veel sfeer en gezelligheid. Op elke plek, in iedere woning. Van woonkamer tot slaapkamer en van keuken tot badkamer.

Overtuigd van de sfeerhaard?

De haardenadviseurs van Haardenexpert helpen u graag verder. Meer weten over een sfeerhaard of een prachtige haardopstelling? Ontdek ons aanbod en stel gerust uw vraag.

advertentie