Afbeelding
Foto door RODNAE Productions via Pexels

4 manieren om te werken aan een betere maatschappij

26 oktober 2021 om 10:42 Partnercontent

Als inwoner van de stad Amersfoort kun je een grote bijdrage leveren aan een betere, inclusieve maatschappij. Volg bijvoorbeeld een cursus schuldhulpverlening bij de bestuursacademie Nederland. Tijdens zo’n cursus leer je op welke manier je mensen met schulden hulp aan kunt bieden. Veel mensen schamen zich voor de schulden die zij hebben opgebouwd, waardoor de stap naar het inschakelen van hulp groot kan zijn. Als specialist op dit vlak is het jouw taak om die stap zo laagdrempelig mogelijk te maken. Het bieden van hulp bij schulden kan als specialist, maar ook als vrijwilliger. Een andere optie is het volgen van een opleiding jeugdzorg via Bestuursacademie. Gezinsproblematiek kun je als vrijwilliger niet oppakken. Je dient hier een opleiding voor te hebben gevolgd. 

Bied senioren hulp aan bij problemen met hun computer 

Niet alleen mensen met schulden kun je als vrijwilliger helpen. Je gaat samen met de cliënt om tafel, om samen in kaart te brengen welke vaste lasten en inkomsten iemand heeft. Op basis hiervan bepaal je hoe de schulden het snelst en op een zo humaan mogelijke manier kunnen worden afgelost. Vergelijkbaar is het bieden van hulp aan senioren, die het lastig vinden om een computer te bedienen. Probeer het probleem te vinden en te analyseren op welke manier deze ontstaan is. Door ouderen uitleg te geven over het gebruik van een computer kunnen nieuwe problemen vaak voorkomen worden. Onder meer bij bibliotheken worden regelmatig vrijwilligers gezocht voor hulp aan senioren. 

Ga aan de slag bij een sportvereniging

Vind je het minder leuk om mensen te helpen die met een probleem zitten? Wellicht is het werk van een vrijwilliger bij de sportvereniging in dat geval wat voor je. Sportverenigingen zijn regelmatig op zoek naar mensen die hulp kunnen bieden in de kantine, die trainingen kunnen geven aan de jongste leden, die de was kunnen doen om de shirts tijdig schoon te krijgen voor een volgende wedstrijd, enzovoorts. Zeker wanneer je eigen kinderen actief zijn op de sportclub is dit een interessante optie! 

Collecte lopen voor een goed doel

Tot slot kun je langs de deuren gaan met een collectebus. Zeker in nieuwere wijken zoeken goede doelen vaak naar collectanten die in hun straat met de bus langs de deur willen gaan. Door te collecteren draag je bij aan de taken die een goed doel uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan onderzoek naar nieuwe medicijnen om een bepaalde aandoening aan te kunnen pakken. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie