Afbeelding
Foto: Pixabay

Drie tips om alleenheid tegen te gaan

21 juli 2021 om 09:18 Partnercontent

Alleenheid is een steeds groter wordend maatschappelijk probleem. Het aantal mensen dat zich alleen voelt groeit namelijk al jaren achter elkaar. Enerzijds is de gemiddelde mens meer individualistisch geworden en anderzijds wordt dit probleem in de hand gewerkt door de perikelen rondom corona. Doordat men aan minder activiteiten kan deelnemen en last heeft van verschillende reisbeperkingen is het ook gewoon niet mogelijk om net zoveel mensen te zien als voorheen. Omdat contact met andere mensen wel ontzettend belangrijk is geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het verkrijgen van contact.

(Online) groepen

Het vinden van (online) groepen waar je je thuisvoelt kan eenzaamheid goed tegengaan. Het vinden van offline groepen zal waarschijnlijk als eng worden ervaren en daarom raden we je aan om te beginnen met online groepen. Je kunt deze vinden op verschillende fora zoals bijvoorbeeld Reddit. Wanneer je in deze groepen zit en het dit contact ervaart zul je vanzelf zelfverzekerder worden en met de loop van de tijd op zoek kunnen naar fysieke groepen om af te spreken. Deze fysieke groepen uiten zich meestal in de vorm van verenigingen. Denk hierbij aan sport-of spelvereniging.

(Online) daten

(Online) daten is bij uitstek een manier om met nieuwe mensen in contact te komen. Vanwege de beperkingen vindt het daten anno 2021 bijna alleen nog maar online plaats. Waar dit vroeger veelal voor jongeren bestemd was, zien we tegenwoordig ook veel mogelijkheden voor 50 plus dating. Daten is dus iets voor alle leeftijden geworden! Het is hierin wel belangrijk dat je in de juiste vijver aan het vissen bent. Zo is Tinder voornamelijk bedoeld voor jongvolwassenen, een platform als Lexa voor de volwassen doelgroep en VijftigPlusDating.nl heeft als doelgroep vijftig plussers.

Huisdieren

Wanneer jouw leefomgeving het toelaat is het nemen van een huisdier een goede manier om eenzaamheid tegen te gaan. Het huisdier zal altijd bij jou thuis aanwezig zijn waardoor je nooit meer de ‘enige levende’ in jouw woning bent. Let er hier wel op dat een huisdier verzorging nodig heeft en verdient. Wanneer jij het huisdier niet de verzorging kunt geven die het beest verdiend kun je misschien beter voor een van de eerste twee opties gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie