Afbeelding
Afbeelding van Angelo Esslinger via Pixabay

Ongestoord leven met lichte pijn aan de knie? Zo kan het.

27 mei 2021 om 07:25 Partnercontent

Leven met pijn vindt natuurlijk niemand pijn. Gelukkig leven we allang niet meer in een tijd waarin we ook echt alle pijn continu hoeven te ervaren die ons lichaam heeft. Er zijn tegenwoordig tal van oplossingen voor pijntjes die ervoor zorgen dat jij ondanks een of meerdere gebreken een relatief pijnvrij leven kunt leiden. In deze blog vertellen we je meer over deze oplossingen als het gaat om pijntjes in de knie!

Pijnstillers

Als de pijn in de knie een beginnende pijn is, dan kan deze vaak al worden verholpen middels pijnstillers. Het verminderen van de pijn middels pijnstillers is echter een tijdelijke oplossing en zeker geen permanente. Daarnaast kun je je afvragen hoe gezond het is om op dagelijkse basis pijnstillers tot je te nemen. Toch kan het slikken van pijnstillers het gebruik van de knie enorm vergemakkelijken. Zeker als het gaat om een tijdelijk pijntje en niet een permanente pijn kunnen pijnstillers een goede oplossing zijn.

Kniebrace

Kniebraces ondersteunen de knie waar nodig tijdens beweging en zorgen ervoor dat de knie minder belast wordt en tevens stabieler blijft. Hierdoor zal de knie veel meer rust krijgen en krijgen pijntjes daarnaast ook minder kans om gevoeld te worden. De kniebrace kan zowel pijnstillend als preventief worden gedragen. Als je bijvoorbeeld weet dat zwakke knieën in de familie zitten, dan kan hier zeker verstandig zijn om al een kniebrace te kopen voordat je last krijgt. Door preventief te kiezen voor het kniebrace kopen ben je de pijntjes voor en kun je zo beschadigingen voor zijn.

Afvallen

Een andere, misschien voor de hand liggende, manier om de knie te ontlasten is door gewicht te verliezen. Wanneer het lichaam minder weegt zal er ook direct minder belasting op de knieën ontstaan. Door de lagere druk op de knieën zal de pijn snel wegtrekken en in veel gevallen zelfs compleet verdwijnen. Het afvallen met last van de knieën klinkt misschien als een lastig proces. Het vooruitzicht van de pijnvrije knieën zal je echter genoeg moeten motiveren om dit proces toch de doorlopen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie