Afbeelding
Foto door Dominika Roseclay via Pexels

Redenen waarom het leuk is om een huisdier te hebben

21 januari 2021 om 12:13 Partnercontent

Veel mensen hebben een huisdier, met name gezinnen. Zo is het voor kinderen erg leuk om op te groeien met een diertje in het gezin, waar ze mee kunnen spelen. Maar het hebben van huisdieren brengt ook andere fijne momenten en voordelen met zich mee. Twijfel je of je een huisdier moet aanschaffen? Wij geven je in dit artikel een aantal redenen om dit vooral wél te doen! Lees dus snel verder.

Emotionele ontwikkeling

Dieren kunnen een positieve invloed hebben op mensen hun emotionele ontwikkeling. Dit komt doordat huisdieren toch worden gezien als een vriend, familielid, waardoor er een sterke band wordt opgebouwd met het dier. Het hebben van een huisdier kan mensen daarom ook veel sociale steun geven in tijden van stress. Zo kun je lekker kroelen met het huisdier en er mee spelen, waardoor je even al je zorgen vergeet en onvoorwaardelijke liefde terugkrijgt.

Verantwoordelijkheidsgevoel

Het is logisch dat je goed voor een huisdier moet zorgen. Huisdieren, vooral honden, vragen veel aandacht wat mensen hun verantwoordelijkheidsgevoel laat stijgen. Zo kun je bijvoorbeeld minder makkelijk op vakantie en moet je zorgen dat er iemand is die op je huisdier kan passen. Honden bijvoorbeeld moeten drie keer per dag uitgelaten worden én je moet hen goede voeding geven. Wil je weten waar je goede voeding kunt vinden? Neem eens een kijkje op www.yourdog.nl. Zij bieden verschillende soorten voedsel, waardoor er vast voor jouw dier ook geschikt voor bij zit! Weet je niet zeker welk voer het beste is? Dan kun je hondenvoer online vergelijken.

Helpen bij het leren

Het klinkt misschien gek, maar een huisdier kan helpen bij het leren! Bij kinderen wordt namelijk vaak de techniek toegepast dat als zij moeten leren, ze hardop de leerstof vertellen tegen een huisdier in plaats van de ouders of een leraar. Het praten tegen een persoon, wordt namelijk gezien als eng of spannend, terwijl kinderen juist wel graag tegen huisdieren praten. Dit is dus ideaal voor als je kind een spreekbeurt moet leren! Hiernaast krijgt het huisdier ook extra aandacht. Win-win!

Sociale ontwikkeling

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die opgroeien met een huisdier, later meer sociaal vaardig zijn. Een huisdier zou namelijk de sociale interactie tussen mensen kunnen versterken. Door huisdieren kunnen we ook leren dat bepaalde acties invloed hebben op het gedrag. Zo wordt een huisdier heel blij als hij eten krijgt en boos wanneer hij honger heeft. Zo leren we ons in te leven in anderen en leren we over het effect van ons gedrag. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie