Afbeelding
Werken in de logsitiek

Is werken in de logistiek iets voor jou?

Partnercontent

Als je op zoek bent naar een baan, zijn er onwijs veel sectoren waar je uit kunt kiezen. De grootste sectoren in Nederland zijn financiële en zakelijke dienstverlening, detailhandel, gezondheidszorg en transport en logistiek. Deze sectoren hebben een flinke groei doorgemaakt, met in het bijzonder de transport en logistiek. Dit komt doordat de vraag naar de bezorging en transport van goederen alleen maar toeneemt. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor grote organisaties. Bestellingen willen we allemaal zo snel mogelijk in huis hebben en hierbij speelt transport en logistiek een grote rol. Grote kans dus dat jij snel een baan vindt binnen deze sector! Maar is werken in de logistiek iets voor jou? Wij vertellen je er graag meer over.

Uitdagende baan

Aangezien de logistieke sector steeds maar blijft groeien, zijn er ook veel arbeidsmogelijkheden. Binnen deze sector kun jij jezelf goed blijven en ontwikkelen en doorgroeien naar andere functies. Dit is een erg uitdagende sector dat continu in beweging is. Dit maakt het werken binnen de transport en logistiek erg veelzijdig en afwisselend. Hierdoor zul je dus ook veel wisselende dagen en tijden werken. Voor als je dit niet gewend bent, kan het in het begin lastiger zijn. Houd daarom in het begin de gewerkte bij in een urenregistratie app. Zo heb je beter overzicht en kom je snel in het ritme. Heb je liever geen baan met onregelmatige tijden? Er bestaan ook logistieke vacatures waarbij je werkt op regelmatige tijden. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het bedrijf waar je terecht komt en voor welke functie.

Goed salaris en toekomstperspectief

Zoals al eerder beschreven, doormaakt de transport en logistieke sector een enorme groei. Er komen steeds meer innovaties en technologieën bij, wat het werk leuk maakt en starters een enorme kans geven. Zo verandert er veel op het gebied van internet en automatisering. Hierdoor wordt de markt alleen maar groter en nemen de vacatures logistiek toe. Zo is het de komende jaren heel makkelijk om een baan te vinden binnen deze sector. Hiernaast is het belangrijk dat je als starter goed mee gaat in alle veranderingen en innovaties. Bedrijven zijn namelijk op zoek naar werknemers die flexibel opgesteld zijn en snel kunnen schakelen. Als je begint bij een functie in de logistieke sector zul je dan ook snel doorgroeien naar hogere functies, waardoor je salaris ook flink omhoog gaat. Als supply chain manager verdien je bijvoorbeeld al zo’n € 70.000 per jaar! Ook bij managementfuncties kun je een mooi salaris verdienen. 

advertentie
advertentie