Afbeelding
Foto iStock

Waar moet je op letten bij het kopen van een heftruck?

10 april 2024 om 07:38 Partnercontent

Het aanschaffen van een heftruck is een grote investering die de  productiviteit van je werkzaamheden aanzienlijk kan verbeteren. Of je nu een magazijn beheert, een bouwbedrijf runt of in de landbouw werkzaam bent, de juiste heftruck kan het verschil maken. Maar waar moet je precies op letten bij de aankoop? En is nieuw of tweedehands kopen beter? In deze blog geven we antwoord op deze vragen en lichten we toe waarom Beekmans Heftrucks een uitstekend startpunt kan zijn voor je zoektocht.

Nieuw of tweedehands kopen?

Nieuwe heftrucks komen met de nieuwste technologie en efficiëntie, plus volledige fabrieksgaranties. Dit betekent minder onderhoud in de eerste jaren en de zekerheid van ondersteuning bij eventuele defecten. Daarnaast kun je een nieuwe heftruck geheel naar wens configureren, zodat deze perfect aansluit bij je behoeften.

Tweedehands heftrucks bieden daarentegen een kosteneffectieve oplossing met vaak een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor bedrijven met een beperkter budget of die de heftruck slechts sporadisch gebruiken, kan een goed onderhouden tweedehands model een slimme keuze zijn. Het is hierbij cruciaal om de heftruck grondig te inspecteren of te kiezen voor een betrouwbare leverancier die garant staat voor de kwaliteit van hun machines.

Ongeacht of je bij een heftruck kopen kiest voor een nieuw of gebruikt model, er zijn enkele onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage. Banden, remmen, en de batterij (bij elektrische modellen) vereisen regelmatige inspectie en onderhoud. Ook de vorken kunnen na verloop van tijd buigen of slijten, wat de veiligheid en efficiëntie kan beïnvloeden. Een grondige inspectie en tijdig onderhoud zijn essentieel om de levensduur van je heftruck te maximaliseren en onverwachte reparatiekosten te voorkomen.

Koop je een heftruck op brandstof of elektriciteit?

Bij het overwegen van de aanschaf van een heftruck, staat u voor de keuze tussen een brandstofgedreven of een elektrische variant. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van uw specifieke behoeften en de omgeving waarin de heftruck wordt gebruikt.

Brandstofheftrucks, aangedreven door diesel, benzine of LPG, staan bekend om hun kracht en vermogen om zware lasten te tillen. Ze zijn bijzonder geschikt voor buitengebruik waar ventilatie geen issue is. Deze heftrucks zijn snel te tanken en hebben doorgaans een langere bedrijfstijd tussen het tanken door, wat ze ideaal maakt voor intensieve of meerdaagse werkzaamheden. Het nadeel is dat ze meer onderhoud vergen en hogere bedrijfskosten hebben vanwege de brandstofprijzen. Bovendien produceren ze uitlaatgassen, wat ze minder milieuvriendelijk maakt.

Elektrische heftrucks daarentegen zijn stiller, schoner en hebben over het algemeen lagere bedrijfskosten, omdat elektriciteit goedkoper kan zijn dan brandstof. Ze zijn ideaal voor binnenwerk of in omgevingen waar uitlaatgassen ongewenst zijn. Elektrische heftrucks vereisen minder routinematig onderhoud dan hun brandstof tegenhangers omdat ze minder bewegende onderdelen hebben. Het belangrijkste nadeel is dat ze moeten worden opgeladen, wat tijd kost, en dat de batterij na verloop van tijd vervangen moet worden, wat een aanzienlijke extra kostenpost kan zijn.

Bij het kiezen tussen een brandstof- of elektrische heftruck, overweeg dan zorgvuldig de omgeving waarin de heftruck zal opereren, de beschikbaarheid van brandstof of oplaad faciliteiten, de initiële kosten versus de bedrijfskosten op lange termijn, en de impact op het milieu. Het is ook verstandig om te investeren in een heftruck die flexibel is en kan worden aangepast aan veranderende bedrijfsbehoeften. Ongeacht uw keuze, het vinden van een betrouwbare leverancier die zowel verkoop als service na verkoop biedt, is cruciaal. Beekmans Heftrucks biedt een breed scala aan zowel brandstof- als elektrische heftrucks die aan uw specifieke behoeften kunnen voldoen, met deskundig advies over welke optie het beste voor uw situatie is.

Waarom Beekmans Heftrucks een goed adres is

Bij Beekmans Heftrucks begrijpen ze het belang van betrouwbare en efficiënte heftrucks voor je bedrijf. Met een uitgebreid assortiment aan zowel nieuwe als gebruikte modellen biedt Beekmans een oplossing voor elke behoefte en elk budget. Hun team van deskundigen kan je adviseren over de beste optie voor jouw specifieke situatie, rekening houdend met de aard van het werk, de frequentie van gebruik, en de omstandigheden ter plaatse.

Daarnaast beschikt Beekmans over een eigen serviceafdeling die zowel regulier onderhoud als spoedreparaties vakkundig kan uitvoeren. Dit zorgt voor minimale stilstandtijden en maximaliseert de productiviteit van je onderneming. Bezoek hun website op Beekmans Heftrucks voor meer informatie over hun aanbod en diensten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie