Afbeelding
Foto Shutterstock

Veranderen in de zorg? Zo slaagt het wél!

20 maart 2024 om 14:14 Partnercontent

Dat we in verschillende sectoren in Nederland voor grote uitdagingen staan zal je niet verbazen, maar dat er bepaalde branches zijn waar het water sommige instanties aan de lippen staat is simpelweg schrijnend te noemen. De zorg is hier een voorbeeld van. De vraag naar zorg wordt door diverse oorzaken zoals vergrijzing steeds groter, maar de capaciteit groeit zeker niet in deze zelfde snelheid mee. De uitdagingen zijn daarom enorm, veel projecten worden gestart maar kunnen ook vaak door capaciteitsgebrek niet altijd tot een succesvol einde worden gebracht. Toch zijn er wel manieren om de kans van slagen te vergroten. Hoe je dit doet? Lees snel verder.   

Projectmanagement zorg 

Binnen de zorg gaan ontwikkelingen ontzettend snel. Technologie en innovatie volgen elkaar in rap tempo op, en dat zal ook wel moeten. Wanneer dat niet gebeurt zullen de uitdagingen van de toekomst niet gebolwerkt kunnen worden. In sommige situaties wordt er zelfs al gebruikgemaakt van robots en andere wijzen van vervanging van menselijke capaciteit. Maar door gebrek aan capaciteit blijven ook veel projecten op de plank liggen, en worden soms zelfs nooit opgepakt. Het gevolg hiervan is dat er kansen worden gemist en het werk zich blijft ophopen. Hiervoor een adequate oplossing vinden kan tegenwoordig wel. Door een externe partij in te huren die hierin gespecialiseerd is kan veel worden opgelost. Een voorbeeld van een bedrijf dat je hierbij kan helpen is Foqus Advies. Zij zijn expert in projectmanagement in de zorg in de breedste zin van het woord. 

Optimaliseer meer

Niet alleen het nieuw inrichten van projecten, maar ook het optimaliseren kun je met een gerust hart overlaten aan een externe partij zoals Foqus. Zij kunnen de personeelsinstroom verbeteren, maar ook bijdragen aan de procesoptimalisatie. Allemaal onderdelen die op de lange termijn ontzettend kunnen helpen bij het weerbaar zijn tegen de uitdagingen van de toekomst. Het voordeel van projectmanagement is dat het tijdelijk is. Wanneer je proces of project dan éénmaal goed loopt, zul je zien dat de extra capaciteit afgeschaald kan worden en de doelstelling wél gehaald gaan worden. 

Kortom, in de zorg zijn de uitdagingen enorm. Van capaciteit tot technologie, iedere dag worden ze geconfronteerd met nieuwe aspecten die voor de nodige complexiteit zorgt. Ga daarom de uitdagingen niet uit de weg maar stroomlijn ze door externe capaciteit en expertise in te huren voor jouw projectmanagement in de zorg. Wanneer je dat doet zul je zien dat je de komende jaren blijft meedoen en minder last hebt van de uitdagingen en dynamieken van de toekomst. Voor je het weet zorg jij ervoor dat verandering binnen jouw zorginstelling wel slaagt! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie