Afbeelding
Foto: Getty Images

Last van muizen? Check deze tips!

7 februari 2024 om 13:25 Partnercontent

Het is vaak leuk om thuis gasten over de vloer te hebben. Sommige gasten blijven echter te lang hangen en zijn minder gezellig. Muizen bijvoorbeeld. Heb je last van muizen in huis? Geen zorgen, je bent namelijk niet alleen. Veel mensen hebben last van muizen thuis, dus gelukkig zijn er inmiddels effectieve oplossingen bedacht. In dit artikel delen we handige tips om muizen te bestrijden en je huis weer knaagdier-vrij te maken!

Dicht alle naden en kieren in je huis
Muizen zijn meesters in het vinden van kleine openingen om je huis binnen te dringen. Het is daarom belangrijk om alle naden en kieren in muren en kozijnen goed af te sluiten. Controleer grondig de muren, vloeren en plafonds op eventuele scheuren of openingen. Vaak is deze gaten dichten met een bus kit al genoeg om de muizen buiten de deur te houden. Zorg er ook voor dat deuren en ramen goed sluiten en geen ruimte laten voor ongewenste knaagdiergasten. Mochten ramen of deuren niet goed meer sluiten, schakel dan iemand in om je kozijnen na te laten kijken.

Berg je vuilnis netjes op
Muizen worden aangetrokken door voedselresten en vuilnis. Het is daarom erg belangrijk om je vuilnis netjes op te bergen in goed afgesloten vuilnisbakken. Zorg ervoor dat je vuilnisbakken regelmatig worden geleegd en schoongemaakt om geuren te minimaliseren. Vermijd het achterlaten van voedselresten op het aanrecht of in open verpakkingen. Een schone en opgeruimde omgeving maakt je huis vele malen minder aantrekkelijk voor muizen.

Als je al muizen in huis gespot hebt, dan hebben de bovenstaande preventieve maatregelen natuurlijk niet heel veel zin meer. Ze helpen wel het probleem niet groter te maken, maar hoe kom je nu helemaal van het probleem af?

Probeer lokdoosjes en vallen
Als preventieve maatregelen geen zin meer hebben, denk er dan over na om lokdoosjes en vallen aan te schaffen. Plaats lokdoosjes op strategische locaties waar je muizen hebt gezien. Deze doosjes bevatten lokaas dat muizen aantrekt, en zodra ze ervan eten, worden ze blootgesteld aan bestrijdingsmiddelen. Vallen zijn ook effectief om muizen te vangen. Kies voor verschillende soorten vallen om je kansen op succes te vergroten.

Als er een muis in een val zit, dan moet je die natuurlijk wel opruimen. Niet iedereen is hier even comfortabel mee. Denk je dat dit echt niets voor jou is, lees dan verder. In zo’n geval is het verstandig om een bedrijf in te schakelen om de muizen bestrijden.

Zoek professionele hulp
Als alle bovenstaande tips niet werken zoals gehoopt, dan is het wellicht tijd om professionele hulp in te schakelen. Een ongediertebestrijdingsdienst kan een grondige inspectie van je huis uitvoeren, de oorzaak van het probleem vaststellen en het op een effectieve manier aanpakken. Professionele bestrijders beschikken vaak over ander gereedschap en andere middelen dan je zelf kunt kopen in de bouwmarkt. Zo kunnen ze ook hardnekkige plagen zoals Boktor bestrijden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie