Afbeelding
BDUmedia

BDUmedia in top 3 hoogste bereik van lokale kranten

29 september 2023 om 18:44 Overig

AMERSFOORT De huis-aan-huiskranten in Nederland blijven onverminderd een hoog bereik scoren. Gemiddeld leest elke week ruim 46% van de inwoners van 13 jaar en ouder het lokale nieuws in hun krant. BDUmedia, de uitgever van deze krant,  staat in de Top 3 van de lokale nieuwsmerken met het hoogste bereik. Meer dan de helft (51%) van de inwoners in het werkgebied van BDUmedia leest wekelijks de lokale krant. 

Nationaal Media Onderzoek heeft op 26 september de bereikcijfers van de huis-aan-huiskranten van 2023 bekendgemaakt. Uit dit onderzoek blijkt dat 10,8 miljoen Nederlanders wel eens een huis-aan-huiskrant leest, waarvan 76% via de papieren versie en 20% op papier én digitaal. 

ONLINE

Naast het enorme offline bereik hebben huis-aan-huiskranten ook online een groot bereik. Zo leest 24% van de Nederlanders hun lokale nieuws online. 

Lezers van huis-aan-huiskranten zijn een goede afspiegeling van de lokale bevolking. Zo is 1 op de 5 lezers jonger dan 35 jaar. De helft van de lezers is tussen de 35 en 65 jaar. Op welstands- en opleidingsniveau komt het profiel van de totale Nederlandse bevolking overeen met de lezers van huis-aan-huiskranten. 

INTERESSES

De miljoenen lezers hebben veel interesse in de publicaties over lokale evenementen en activiteiten (78%) en in gemeentelijk nieuws/aankondigingen (74%). Ook voor de lokale cultuur(agenda) en/of lokale sport (uitslagen) pakt 68% de lokale krant. 

Uit onderzoek blijkt bovendien dat een aanzienlijk percentage van de lezers de voorkeur geeft aan winkelen in hun eigen omgeving. Betrouwbaarheid en lokaal aanwezig zijn is voor de consument van belang hierbij. Dit is terug te zien in de cijfers van het Nationaal Media Onderzoek. 76% van de lezers van een huis-aan-huiskrant doet dagelijks aankopen. 

Bekijk hier de samenvatting van de onderzoeksresultaten van NMO.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie