In het atelier in het Mondriaanhuis speelde Bruin Tapijt 'Uit de doeken doen'.
In het atelier in het Mondriaanhuis speelde Bruin Tapijt 'Uit de doeken doen'. Bruin Tapijt

‘Het heelal tussen de lijnen’

2 oktober 2022 om 21:41 Overig Deel je nieuws

De Amersfoortse theatersportvereniging Bruin Tapijt liet zich zaterdagavond 1 oktober inspireren door Mondriaan. In het atelier van het Mondriaanhuis aan de Korte Gracht, het geboortehuis van Mondriaan, speelde Bruin Tapijt de improvisatie-voorstelling ‘Uit de doeken doen’. Voor aanvang van de uitverkochte voorstelling konden de bezoekers een kijkje nemen in het Mondriaanhuis.

Het publiek deed tijdens het optreden suggesties die de spelers à la minute in scènes verwerkten. Zo was er een zingend penseel dat het over ‘mijn ronde versie van het vierkant had’ en inspireerde het schilderij ‘De rode molen’ tot een kanotocht naar oma. Een paar bezoekers schetsten voorstudies van schilderijen die door een ‘kunstexpert’ van commentaar werden voorzien: “Zie het heelal tussen de lijnen.” Alle theaterscènes hadden als inspiratiebron het leven en het werk van Mondriaan. De voorstelling vol vrije interpretatie paste bij het feestelijke thema rond het 150ste geboortejaar van de schilder: ‘Mondriaan 150- Het feest van de verbeelding’.


De voorstelling kunt u niet meer bijwonen, maar u bent wel van harte welkom in het Mondriaanhuis. Zie www.mondriaanhuis.nl .   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie