1 januari 1900 om 00:00 Lokaal nieuws

Theatersportvereniging Bruin Tapijt uit Amersfoort bestaat 20 jaar en dat vieren de improvisatie-spelers met een jubileumvoorstelling. Op vrijdag 30 maart spelen leden en oud-leden een spetterende, vrolijke en soms ontroerende theatersportwedstrijd in theater De Lieve Vrouw.

Het belooft een bijzondere voorstelling te worden. Bij een normale wedstrijd dagen twee teams elkaar uit om de beste geïmproviseerde scènes te spelen. Dit keer spelen echter drie captains met wisselende teams om de jubileumtrofee. De teams bestaan uit leden en oud-leden waarvan sommigen inmiddels als professionals zijn doorgebroken. Zoals gewoonlijk bepaalt het publiek waar de scènes over gaan, waar ze zich afspelen en welke emoties een rol spelen.

Ontstaan Na een beginnerscursus theatersport startten een aantal enthousiaste spelers in 1992 een eigen vereniging in Amersfoort. In de eerste trainingsruimte van de groep lag bruin tapijt op de vloer. Met het theatersportmotto 'volg je eerste impuls' in gedachten was de naam snel bedacht. Inmiddels traint Bruin Tapijt iedere woensdagavond op het linoleum van speeltuinvereniging Kruiskamp.

Bruin Tapijt geeft regelmatig voorstellingen in theater De Lieve Vrouw. Ook gaven ze afgelopen jaar een speciale kindervoorstelling in de speeltuin ten bate van de Cliniclowns. Bruin Tapijt trekt al jaren volle huiskamers bij Gluren bij de Buren en deed in maart van dit jaar mee aan het Nederlands Theatersport Toernooi. Ook geeft Bruin Tapijt regelmatig demonstraties en workshops bij bedrijven, organisaties en particulieren.

De jubileumvoorstelling is op vrijdag 30 maart om 20:30 uur in het theater De Lieve Vrouw. Kaarten á 10 euro per stuk kunnen gereserveerd worden via theater De Lieve Vrouw: www.lievevrouw.nl of 033 – 422 65 55.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie