Afbeelding

Geslaagd schoolkorfbaltoernooi in het Soesterkwartier

27 mei 2022 om 10:52 Overig Deel je nieuws

Op woensdag 25 mei was op het veld van korfbalvereniging Soesterkwartier aan de Dollardstraat het jaarlijkse schoolkorfbal toernooi. Drie basisscholen uit het Soesterkwartier deden met totaal 15 teams mee aan het sportieve evenement. 

De afgelopen weken werd er door de kinderen van ’t Anker, De Kubus en De Magneet tijdens de gymlessen van meester Patrick al volop geoefend op korfbal. Iedereen wilde goed voor de dag komen en de buurschool sportief de loef afsteken. Om 14:15 kwamen de eerste kinderen al naar de gezellige korfbalvereniging Soesterkwartier. Er werd snel een ‘eigen’ plekje op het mooie grasveld gezocht en de begeleiders legde de kinderen nog kort de spelregels uit.  

Om 15:00 gaf Kees de Bruin het startschot voor de eerste wedstrijdronde. Op vier wedstrijdvelden werd er gelijktijdig gespeeld. Uit de luidsprekers galmende gezellige muziek over de velden en die werd tussendoor even onderbroken om het start- en eindesignaal van de wedstrijd aan te kondigen. De scheidsrechters begeleidde de kinderen door uitleg te geven als er iets niet helemaal goed ging, zoals lopen met de bal en verdedigend mikken op de korf.  

Heel Soesterkwartier was uitgelopen om de kinderen langs de lijn enthousiast aan te moedigen. Er klonk geregeld een Ooo en Aaa als een bal net niet door de korf ging. En luid gejuich als er een doelpunt viel. Om de keel te smeren was er een gezellige koffiehoek ingericht.  

Het bleef tot het eind spannend welk team van welke school met de eer zou gaan strijken. De verlossende woorden kwam rond 18:00 uit de speakers. Bij groep 3/4 ging ’t Anker met de gouden beker naar huis. Ook bij groep 5/6 wist ’t Anker de eerste positie te behalen. Bij de groep 7/8 was De Magneet de sterkste.  

“Ik kijk terug op een geslaagd schoolkorfbaltoernooi. De EHBO heeft geen noemenswaardige handelingen hoeven te verrichten en ik zag dat de kinderen het reuze naar de zin hadden. Ik hoop dat ze dinsdagavond allemaal komen meetrainen bij onze korfbalteams. Ze zijn van harte welkom!” aldus Kees de Bruin, organisator van het schoolkorfbaltoernooi

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie