Afbeelding
Pixabay

Burgemeester: ‘Jaarwisseling beheersbaar verlopen’

Overig

AMERSFOORT De jaarwisseling in Amersfoort is beheersbaar verlopen, zo laat Gemeente Amersfoort weten. Dit zou komen door de inzet van veel inwoners, organisaties en de hulpdiensten.

,,De meeste mensen hebben ondanks alle beperkingen door corona maatregelen een mooie jaarwisseling kunnen vieren”, blikt burgemeester Lucas Bolsius terug. ,,Wel is veel vuurwerk afgestoken en zijn, net als in de hele regio het geval was, spullen in brand gestoken. Op de Noorderwierweg in het Soesterkwartier rondom de kerk, was het ook even onrustig toen op een brandstapel twee scooters in brand zijn gestoken. Ook zijn hier politieagenten bekogeld met glas. Daarbij is één persoon aangehouden. Rond half elf zijn meer politiemensen richting het Soesterkwartier gestuurd. Door het de-escalerende optreden van deze extra inzet was het niet nodig om verder op te schalen naar een inzet als ME. De rust keerde na inzet van de politie weer snel terug.

AFTELMOMENT Ook op het aftelmoment wordt tevreden teruggekeken. Circa 5.000 mensen keken naar de livestream van organisator Countdown033 en op het plein zelf waren ook enkele tientallen mensen aanwezig. 

advertentie