Afbeelding
Keistadnieuws

Auto’s, scooter en bouwkeet in brand tijdens jaarwisseling in Amersfoort

Overig

AMERSFOORT Het jaar 2021 is bijna voorbij en het is aftellen naar het nieuwe jaar. In Amersfoort lijkt de jaarwisseling vooralsnog relatief rustig te verlopen, zonder grote incidenten. Maar de politie en brandweer kwamen vrijdagavond wel diverse keren in actie, met name voor (auto)branden.  

PALLETBRAND De politie greep vrijdagavond rond half 9 in op Het Masker in Amersfoort. Een familie had daar traditiegetrouw een stapel pallets in brand gestoken, maar politieagenten grepen in. De brandweer heeft de brand geblust. 


Foto: Keistadnieuws.


Foto: Keistadnieuws.

AUTOBRANDEN Rond 20.50 uur stond aan de Tuinfluiterstraat een geparkeerde auto in brand. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de voorkant van de auto. Met een spreider is de motorkap opengemaakt om de brand te kunnen blussen. Daarbij kwam korte tijd veel rook vrij. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting. 


Foto: AS Media.


Foto: AS Media.

Vrijdagavond rond 22.10 uur kreeg de brandweer een melding van een brand op de carpoolplaats aan de Amersfoortseweg. Daar zijn twee auto’s uitgebrand. Met de tankautospuit van de brandweer is de brand geblust. Het nablussen is nog bezig.


Foto: Keistadnieuws.


Foto: Keistadnieuws.

POLITIEHONDEN Rond 22.15 uur werd een scooter in brand gestoken aan de Noordewierweg in Amersfoort. Er waren veel jongeren op straat aanwezig. Voordat de brandweer de brand kon blussen, werd de straat daarom eerst leeggeveegd door meerdere eenheden van de politie. Omdat de sfeer grimmig was, werden ook politiehonden ingezet. Nadat alles weer rustig was, is de brand geblust door de brandweer. Een bushokje in de buurt werd vernield met vuurwerk.


Foto: AS Media.


Foto: AS Media.

BOUWKEET De brandweer heeft rond 23.30 uur een brand geblust in een bouwkeet aan de Fürglerplein in Amersfoort. De brandweer had de brand snel onder controle en kon voorkomen dat de volledige bouwkeet in vlammen opging. Wel ontstond er veel schade aan de keet. Vermoedelijk is brandstichting de oorzaak van de brand. Hier zal onderzoek naar gedaan worden.


Foto: AS Media.

KINDEREN HELPEN BRANDWEER De brandweer kreeg na middernacht hulp van een aantal kinderen bij het blussen van een brand in een stapel pallets, aan de Spoordonk in Amersfoort. De brand werd ontdekt tijdens een surveillance van de politie, die de brandweer inschakelde. Op een parkeerplaats was brand gesticht in meerdere pallets. Twee kinderen die geïnteresseerd waren in de inzet van de brandweer mochten helpen met het blussen van de brand.


Foto: AS Media.

advertentie