Als het aan de BPA en LIjst Molenkamp ligt, vergadert de raad binnenkort over de financiële gevolgen van de coronacrisis.
Als het aan de BPA en LIjst Molenkamp ligt, vergadert de raad binnenkort over de financiële gevolgen van de coronacrisis. Bart Belterman/BDU Media

Deel oppositie wil bijeenkomst over financiële gevolgen coronacrisis

20 mei 2020 om 09:45 Overig

AMERSFOORT Als het aan de fracties van Lijst Molenkamp en de Burgerpartij Amersfoort ligt, gaat de Amersfoortse gemeenteraad zich op korte termijn buigen over de coronacrisis en de financiële gevolgen daarvan voor de toekomst. De twee partijen stellen voor dinsdag 9 juni de hele avond voor de bijeenkomst uit te trekken.

door Daan Bleuel

Lijst Molenkamp en de BPA zijn onder meer van plan externe deskundigen te horen over diverse aspecten van de kwestie. ,,Onder meer onze accountant Rein-Aart van Vugt van Deloitte zal het woord voeren'', laat BPA-voorman Hans van Wegen weten.  

De partijen hebben hun voornemen kenbaar gemaakt aan de Griffie (de ambtelijke ondersteuning van de raadsleden), met het verzoek de bijeenkomst in te plannen. Het is de vraag of de wens van de initiatiefnemers door genoeg andere partijen zal worden omarmd. ,,Maar ondanks het feit dat de coalitie ook in het Presidium (de fractievoorzitters uit de gemeenteraad) de meerderheid heeft, verwachten wij wel van U dat U ons verzoek toch ondersteunt'', schrijven de initiatiefnemers aan Micheline Paffen (CDA), voorzitter van het Presidium.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie