Allyson (midden) en Sally (rechts) op de kerstmodeshow in Amersfoort.
Allyson (midden) en Sally (rechts) op de kerstmodeshow in Amersfoort. Marc Homs

VPRO portretteert Eksternest boven Kringloopwinkel Amersfoort

14 december 2019 om 07:05 Overig

AMERSFOORT De vijfdelige VPRO-serie 'De kracht van de kringloopwinkel' zit vol unieke vondsten en bijzondere mensen met hartverwarmende verhalen. Met in de eerste aflevering een bezoek aan het Eksternest in Amersfoort. Een bijzondere plek waar binnengebracht textiel wordt omgetoverd tot designtassen, kussens en rokjes onder de bezielende leiding van de Amerikaanse Sally. De kracht van de kringloopwinkel is dagelijks te zien van 23 tot en met 27 december om 21.10 uur op NPO 2.

In Kringloopcentrum Amersfoort vind je bijna alles wat je nodig hebt. Maar wat de winkel écht bijzonder maakt is het Eksternest, één verdieping boven de winkel. Hier wordt textiel omgetoverd tot designtassen, kussens en rokjes, onder de bezielende leiding van de Amerikaanse Sally. Ook Allyson, die in transitie is om vrouw te worden, maakt deel uit van de groep. Sally organiseert een kerstmodeshow, waaraan ook Eric, een natuurkundige die vastliep in de wereld van het hoofd en de ratio, meeloopt. 

TWEEDE KANS Na de succesvolle documentaireserie Het succes van de kringloopwinkel (2017) komt de VPRO deze kerst met De kracht van de kringloopwinkel. De vijf nieuwe afleveringen zitten vol unieke vondsten en bijzondere mensen met hartverwarmende verhalen. In deze reeks speciale aandacht voor de kunst van het upcyclen: het op creatieve wijze nieuw leven geven aan oude spullen. Naast de spullen krijgen ook de medewerkers vaak een tweede kans in de kringloopwinkels. Ze (her)ontdekken hun talenten en geven nieuwe glans aan hun leven. Regisseur Frank Wiering laat zien dat de menselijke veerkracht -gevoed met humor, tolerantie en trouw- bijna grenzeloos is.

Uitzending: Maandag 23 december om 21.10 uur op NPO 2.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie