Blote-voetenpad
Blote-voetenpad Feike Faase

Festival GekkigGeit op Boerderij Breevoort;zondag 8 september 2019!

9 augustus 2019 om 15:57 Overig

Op zondag 8 september, van 11.00 - 16.00 uur, vindt de tweede editie van het festival GekkigGeit plaats. Net als vorig jaar georganiseerd op Geitenboerderij Breevoort in Hoogland-West. Slaagseweg 4. Een te gekke dag voor kinderen en (groot)ouders, waarbij geiten, de boerderij en veel gekkigheid centraal staan.

Het bomvolle programma bevat een lange lijst aan activiteiten. Zo verzorgt Petra van Pop-Up yoga, kinderyoga met uitzicht op de geiten, Er is een parcours vol boerenspelletjes, geitje-prik, sjoelen, boerenbasketbal en neemt Sportivate u mee naar het spannende blote-voetenpad. In het speciaal gemaakte mini-strobalentheater vertelt Jeroen van JeBo Entertainment het verhaal van “De wolf en de zeven geitjes”. Bij Bzzzonder worden natuurarmbandjes gemaakt en met “Pak een sik and take a pic” maak je er de leukte foto’s. 

Natuurlijk geeft boer Jos graag  een rondleiding op zijn geitenboerderij. Verder is er muziek en zijn er voldoende (geiten)hapjes en sapjes. Zo is het ijs van Lekker Gemekker, gemaakt van geitenmelk. Ook de pannenkoeken van geitenproducten ontbreken niet en kan er geitenkaas worden geproefd. Tenslotte zijn de 800 geiten van boer Jos er ook; vanaf de speciale vip-box kan je ze prachtig zien en bewonderen. 

Geniet de hele dag van ongedwongen gezellige gekkigheid! GekkigGeit begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De toegang is €5,- voor kinderen van 3 t/m 12 jaar, voor (groot)ouders is de toegang gratis. Boerderij Breevoort is te vinden op Slaagseweg 4, Hoogland-West. Hoewel er parkeergelegenheid is wordt er aangeraden om op de fiets te komen. Let op, er is geen gelegenheid tot pinnen, dus neem contant geld mee.


Over Breevoort
Boerderij Breevoort, in de volksmond ook wel “Universiteit van de Geit” genoemd, is een groot melkgeiten-bedrijf met 800 melkgeiten en ca. 200 lammeren. De boerderij is al sinds 1856 in het bezit van de familie Tolboom, Jos en Cindy Tolboom zijn de huidige eigenaars. Bij het bedrijf hoort 13 hectare land; Op Breevoort wordt geheel duurzaam gewerkt en het bedrijf is in het bezit van het keurmerk “KwaliGeit”’. Bij de geiten wordt geen antibiotica gebruikt en het ongedierte wordt zonder gif bestreden. Breevoort is daarnaast uniek vanwege zijn twee vergader- en feestzalen: vanuit deze volledig ingerichte ruimtes heeft men door de ramen en via de SkyBox, zicht op de 800 geiten.

Zicht op 800 geiten
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie