Afbeelding
Henry Krul

‘Scholen in de Kunst heeft kwaliteit op orde’

24 januari 2023 om 13:20 Onderwijs

AMERSFOORT Scholen in de Kunst Amersfoort heeft op maandag 16 januari opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangenvan de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Dat laten zij weten in een persbericht. ,,Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.’’

Scholen in de Kunst scoorde op veel onderwerpen positief. ,,Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft Scholen in deKunst de bevestiging gekregen dat de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.’’

EXTRA COMPLIMENT De organisatie is erg blij met de uitslag. Niels Veenhuijzen, directeur: ,,Bij Scholen in de Kunst vinden we kwaliteit van aanbod en dienstverlening heel belangrijk. Mede gezien onze spilfunctie als culturele basisinstelling in het werkveld. Dat lukt alleen als je met elkaar bereid bent om regelmatig te evalueren en verbeteringen daadwerkelijk doorvoert. Ik ben er trots op dat dit door onafhankelijke toetsing als goed is beoordeeld en onze organisatie hiervoor zelfs een extra compliment kreeg!”

Volgens de auditor van CBCT: ,,Scholen in de Kunst is een robuuste organisatie die zich bewust van haar omgeving, weerbaar, wendbaar, leerzaam en innovatief toont. Ze heeft een dynamische en sprankelende uitstraling en weet zich een waardevolle aanbieder van kunst- en cultuureducatie en samenwerkingspartner.”

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie