Afbeelding
Pixabay

Sudbury School komt naar Amersfoort

31 januari 2022 om 10:41 Onderwijs

AMERSFOORT De Sudbury School Amersfoort opent maandag 7 maart haar deuren in Amersfoort. Een nieuwe schoolvorm, waar het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en de kinderopvang bijeen komen. ,,Binnen de Sudbury School zijn leerlingen, wij noemen ze studenten, in controle over de eigen leeromgeving binnen een minisamenleving’’, zegt Peter Hartkamp, medeoprichter van de Sudbury scholen in Nederland.

,,Ieder mens is op een gegeven moment verantwoordelijk voor zijn eigen leven. De beste manier om je daarop voor te bereiden is vanaf je vierde al verantwoordelijk te zijn. Binnen de Sudbury School is ieder kind daarom in controle over zijn eigen leeromgeving. We zien hen als volwaardig mens, en daar horen verantwoordelijkheden bij. En ja: ook bijbehorende consequenties’’, vervolgt Hartkamp.

Binnen het Sudburymodel wordt er niet gewerkt met klassen. Er is een leeftijdsmix van vier tot achttien jaar. Daarbij wordt het lesmateriaal aangeboden naar eigen wens en naar eigen behoefte. ,,De ene student leert sneller lezen dan de ander. Uiteindelijk leert iedereen lezen omdat het een belangrijk middel is dat je gebruikt in je dagelijks leven. Wij willen die continue meetlat weg nemen. Voor veel kinderen is het vergelijken met andere leeftijdsgenootjes een demotiverende confrontatie.’’

De school opent maandag 7 maart de deuren. Aanmelden kan nog, via de website: www.sudburyschoolamersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie