Eugène Zaaier begeleidt leerlingen op hbo en mbo die vaak zelf hebben gekozen voor een duurzame studie of bijvak.
Eugène Zaaier begeleidt leerlingen op hbo en mbo die vaak zelf hebben gekozen voor een duurzame studie of bijvak. Maiken Larsen
Podcastserie

Duurzaam onderwijs (6): ‘Stuur ze op pad met een vraag en ze komen terug met een duurzame oplossing’

Onderwijs

AMERSFOORT Hoe maak je duurzaamheid leuk èn hoe levert het ‘t snelste en ‘t beste resultaat op? Eugène Zaaier begeleidt leerlingen op de HBO en MBO die vaak zelf hebben gekozen voor een duurzame studie of bijvak. 

Studenten worden op pad gestuurd met een vraag en komen terug met een duurzame oplossing. Via design-sprints, challenges en dergelijke krijgen studenten ervaringen in de praktijk en leren ze handige skills als doordenken. ,,Daar heeft een latere werkgever straks ook profijt van.” Zaaier weet hoe duurzaamheid positiever over kan komen, maar ook hoe het gemakkelijker en eerlijker zou worden om voor duurzame keuzes te gaan en waarom we ons moeten gaan richten op de hele levenscyclus.

Duurzaam onderwijs
Het klimaat en duurzaamheid worden steeds meer genoemd, maar wordt de volgende generatie ook wel voorbereid op een duurzame toekomst? Daarover gaat een nieuwe podcastserie over duurzaamheid in het onderwijs. Maiken Larsen verkent het thema in zes gesprekken met Amersfoortse docenten met veel kennis en ervaring rond het thema duurzaamheid èn met middelbaar en/of hoger onderwijs. Hoe veel ruimte is er in het curriculum voor duurzaamheid?


advertentie