Afbeelding
KOPPELMUN

Scholieren debatteren in 'VN-stijl'in Amersfoort

22 november 2019 om 06:52 Onderwijs

AMERSFOORT Een Model United Nations is een geïmiteerde vergadering van de Verenigde Naties, die overal in de wereld wordt georganiseerd, door en voor studenten en scholieren. Komende zaterdag wordt er voor de derde keer een MUN gehouden in Amersfoort, onder de naam KOPPELMUN. De organisatie is in handen van het Johan Van Oldenbarnevelt Gymnasium, dat het voormalige JVOMUN organiseerde, 't Atrium en het Nieuw Eemland College.

Aan deze MUN nemen ruim 160 Nederlandse en internationale studenten deel. De KOPPELMUN wordt zaterdag 23 november gehouden op het Nieuwe Eemland college in Amersfoort. De deelnemers participeren in een debat waarin zij een diplomaat, een natie of een NGO in een vergadering van een commissie van de Verenigde Naties vertegenwoordigen. De deelnemers onderzoeken hun toegewezen land, verdiepen zich in internationale vraagstukken en debatteren met elkaar.

Daarnaast schrijven zij ook resoluties en bedenken zij gezamenlijk oplossingen voor maatschappelijke en internationale vraagstukken. De vergaderingen worden geleid door een Chair en een Deputy Chair en worden in het Engels gehouden. Rechtstreekse dialogen zijn net als bij de Verenigde Naties niet toegestaan.

Doelstelling van de KOPPELMUN voor de deelnemers is het verbeteren en ontdekken van hun vaardigheden onder andere op het vlak van onderhandelingstechnieken, creativiteit en (zelf)reflectie.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie