Een ontwerptekening van het nieuwe stadhuis-complex.
Een ontwerptekening van het nieuwe stadhuis-complex. Kraaijvanger Architects

Bouw nieuwe stadhuis start in 2024, wel pas in 2026 klaar

28 november 2023 om 17:34 Nieuwbouw

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort verwacht in 2026 klaar te zijn met de bouw van het nieuwe stadhuis. Dit is een jaar later dan verwacht. De eerste paal van het ‘Huis voor de Stad’ gaat naar verwachting in april van 2024 de grond in op het Trapeziumterrein tegenover het Eemplein. Dat meldt de Gemeente Amersfoort in een persbericht. 

Eerder deze maand werd al bekend dat de stad nog eens een extra tien miljoen euro apart legt voor het nieuwe stadhuis. Het gehele project mag daarmee in totaal 118 miljoen euro gaan kosten. De gemeente meldt in het persbericht dat Dura Vermeer heeft getekend voor het project. Er is een vast bedrag van 83 miljoen met de bouwonderneming afgesproken. De overige 35 miljoen van het budget wordt besteed aan de inrichting en buitenruimte van het nieuwe stadhuis. 

Volgens de gemeente zullen de medewerkers, gemeenteraad, burgemeester en wethouders in de zomer van 2026 naar het nieuwe ‘Huis voor de Stad’ verhuizen. Organisaties als Indebuurt033, het Werkcentrum regio Amersfoort en Stadsring 51 zullen ook hun diensten aan gaan bieden vanuit het nieuwe stadhuis. 

De voorbereiding start met de inrichting van het bouwterrein. Dura en de gemeente zullen omwonenden van het Trapeziumterrein tijdig en regelmatig informeren over de bouwactiviteiten, aldus de gemeente Amersfoort in het persbericht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie