Afbeelding
Pixabay

De Regionale Energie Strategie moet duurzame regio dichterbij brengen

19 mei 2021 om 11:00 Natuur en milieu

AMERSFOORT De Regionale Energie Strategie (RES) van de RES Regio Amersfoort is gepubliceerd en ligt ter besluitvorming bij de volksvertegenwoordigers. In de RES 1.0 beschrijft de regio hoe zij de ambitie van 0,5 TWh aan wind- en zonne-energie in 2030 wil realiseren en hoe de regio overstapt naar duurzame warmtebronnen.

De kansrijke gebieden uit de Concept RES zijn uitgewerkt en verder onderzocht. Daarnaast zijn er nieuwe inzichten uit gesprekken met betrokken organisaties en uit de lokale participatietrajecten rond zon- en windenergie. Dit heeft geleid tot de Regionale Energie Strategie 1.0. De kansrijke gebieden zijn daarin ingedeeld in vier categorieën, die variëren van gerealiseerde en lopende projecten tot kansrijke gebieden die nog verkend worden. 

In juni en juli 2021 besluiten de gemeenteraden, het algemeen bestuur van het waterschap en de provinciale staten over de RES 1.0. Op 1 juli 2021 wordt de RES 1.0 aangeleverd aan het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (NP RES). Na de vaststelling worden de kansrijke gebieden regionaal en lokaal samen met inwoners en betrokken organisaties uitgewerkt. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie