Holland Opera mag weer groots met Divorce of Figaro

31 jul, 08:30 Muziek
Deborah L Cheramie
Het Amersfoortse operagezelschap Holland Opera brengt in augustus hun nieuwste opera op een bijzonder locatie: de Werkspoorkathedraal in Utrecht.
Het Amersfoortse operagezelschap Holland Opera brengt in augustus hun nieuwste opera op een bijzonder locatie: de Werkspoorkathedraal in Utrecht.

AMERSFOORT Het had er in de zomer van 2020 van moeten komen, maar door de coronabeperkingen werd de uitvoering van de opera Divorce of Figaro twee seizoenen uitgesteld. Nu is het dan zover. Het Amersfoortse operagezelschap Holland Opera brengt van 10 tot en met 27 augustus hun nieuwste opera op een bijzonder locatie: de Werkspoorkathedraal in Utrecht.

Zeg je Figaro, dan denk je meteen aan de beroemde kapper uit Sevilla die in Mozart’s opera een belangrijke rol heeft. Holland Opera maakt op basis van muziek uit Mozarts le Nozze di Figaro een sequel over de scheiding van Figaro en Susanna: Divorce of Figaro. Daarmee speelt Holland Opera na Don Giovanni in 2019 en Zauberflöte/Requiem in 2018 het laatste deel van het Mozart drieluik. Mozart baseerde zijn Le nozze di Figaro op een toneelstuk van Pierre Beaumarchais. Het toneelstuk Le marriage de Figaro werd destijds in Wenen verboden omdat het te onbeschaamd en te bedreigend was voor de gevestigde orde. Mozart vroeg aan da Ponte om het te bewerken en de satire en de politieke lading om te zetten in milde satire. Tenslotte was Mozart juist ..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.