Alexander Beets & Judith Nijland
Alexander Beets & Judith Nijland Aangeleverd

Verrassende programmering in nieuwe seizoen Observant

Muziek Deel je nieuws

In september begint het nieuwe culturele seizoen op veel plaatsen. Dat geldt ook voor De Observant in Amersfoort. Wekelijks treden op woensdag de leukste jazz- en latinbands op. Verwacht zowel weerzien met oude bekenden, alsook kennismaking met de nieuwste generatie jazzartiesten. Iedere eerste zondag van de maand is het genieten van een heerlijk ontbijt en de mooiste klassieke klanken.

Zondag 1 september wordt direct het spits afgebeten door pianiste Noëmi Schermann. De Amersfoortse Noëmi (1999) komt uit een muzikaal gezin. Haar moeder is altvioliste en haar vader violist en dirigent. Tegenwoordig studeert zij aan het Utrechts conservatorium bij Henry Kelder. Naast haar pianostudie besteedt zij ook veel aandacht aan het schrijven van muziek. Een aantal werken van haar hand is inmiddels met succes uitgevoerd.

Het nieuwe jazzseizoen wordt op woensdag 4 september afgetrapt door de Leusdense tenorsaxofonist Alexander Beets en zangeres Judith Nijland. Dit concert is ook bedoeld als opwarmer voor festival Leusden Jazz wat op 7 en 8 september plaatsvindt in theater De Tuin en de zalen van De Korf. Zij worden begeleid door pianist Miguel Rodriguez, bassist Marius Beets en drummer Clement Keyzer.

Het JazzPodium Amersfoort presenteert dit seizoen de nieuwe generatie jazzartiesten. Muzikanten die onlangs afgestudeerd zijn en nu al hoge ogen gooien op de podia en festivals in Nederland en daarbuiten. Houd deze talenten in de gaten, want u gaat nog veel van ze horen! In dit kader speelt op woensdag 11 september het Gijs Idema Trio. Deze formatie wordt vaak geprezen om de karakteristieke sound, die te kenmerken valt als dynamisch, lyrisch met veel ruimte voor interactie. Ze weten de luisteraar te boeien met een frisse benadering van de hedendaagse muziek.

In samenwerking met festival Dias Latinos brengt de Observant maandelijks een zwoele muziekavond op woensdag. Er kan geluisterd worden, maar uiteraard ook gedanst! Zo speelt GuarenaSon5 op woensdag 25 september.

Voor het JazzPodium Amersfoort hebben de broers Marius en Alexander Beets het initiatief genomen om enkele avonden geheel te wijden aan legendarische musici uit de jazz. De eerste editie is op woensdag 16 oktober en eert saxofonist David Sanborn.

Voor een volledig overzicht en kaartverkoop: https://observant.nl/beleef-cultuur/

advertentie