De hoofdgreenkeeper van Golfclub Anderstein Tristan van Dijken
De hoofdgreenkeeper van Golfclub Anderstein Tristan van Dijken Pim van Gerwen

Amersfoorter Tristan van Dijken kandidaat voor titel Greenkeeper of the Year 2023

13 november 2023 om 19:17 Mensen

AMERSFOORT Tristan van Dijken uit Amersfoort is genomineerd voor de titel Greenkeeper of the Year 2023. Op het tweede Green Gala van woensdag 22 november wordt bekendgemaakt wie deze titel een jaar lang mag dragen. Andere genomineerden zijn Pieter van der Stock (B), Jeroen Brouwer de Koning en Lee Lenox. De verkiezing is een initiatief van uitgeverij NWST.

Bij Tristan van Dijken gaan baanbeheer, techniek en natuur hand in hand. De hoofdgreenkeeper van Golfclub Anderstein zorgt ervoor dat zowel de speler als de natuur bediend worden. Van Dijken probeert zijn team zo allround mogelijk op te leiden: ,,Het vak van greenkeeper heeft zoveel aspecten, dat tref je niet in veel banen. Het is een hartstikke mooi beroep. Jammer dat het zo onbekend is.”

NATUURBEHEERPLAN

Ook buiten zijn werk is Van Dijken betrokken bij allerlei natuurinitiatieven. Hij is een voorstander van preventief behandelen in plaats van curatief bestrijden. De biodiversiteit verhogen vindt hij heel belangrijk en bereikt hij onder andere door gefaseerd te maaien. Een natuurbeheerplan voor de lange termijn is in de maak. In vakblad Greenkeeper staat het complete interview met Tristan van Dijken.

JURY

Jannes Landkroon (voorzitter NGA), Bruno Steels (golfbaanarchitect), Philippe Mallaerts (ondervoorzitter Greenkeeper Association Belgium), William Boogaarts (De Enk Groen & Golf) en Alexander de Vries (De Ridder) vormen de jury voor de verkiezing van de Greenkeeper of the Year 2023.

SPONSORS

De Greenkeeper of the Year-verkiezing wordt gesponsord door Toro, Imants, ICL en Wiedenmann. Vakblad Greenkeeper organiseert de verkiezing al sinds 2014. Met de verkiezing wil de uitgever van dit blad het werk van greenkeepers in het zonnetje zetten. Hoofdredacteur Hein van Iersel van uitgeverij NWST: ,,De jaarlijkse prijs is inmiddels uitgegroeid tot een prestigieuze onderscheiding in deze sector. Niet alleen vragen wij op deze manier aandacht voor het belang en het vakmanschap van greenkeepers, maar de winnaar kan ook rekenen op veel waardering van zijn vakgenoten. Bovendien straalt de glans van de titel af op het hele bedrijf of de organisatie waar de winnaar werkt.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie