Hooglandse zusjes Sara (links) en Isa starten armbandjesactie voor hun moeder.
Hooglandse zusjes Sara (links) en Isa starten armbandjesactie voor hun moeder. Oogfonds

Hooglandse zusjes starten armbandjesactie voor hun moeder

30 mei 2023 om 13:04 Mensen

AMERSFOORT De 11-jarige Isa en 7-jarige Sara uit Hoogland maken armbandjes om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte van Leber. Hun moeder, Wendy, is zeer slechtziend door de erfelijke oogziekte. 

Onder het motto van moeder Wendy: ‘Iets wat je niet kunt, kun je misschien op een andere manier wel’, willen de zusjes samen met het Oogfonds onderzoek naar deze ziekte mogelijk maken. Het onderzoeksteam van dr. Wijnholds van het LUMC staat al in de startblokken. Het ontbreekt het team alleen nog aan geld. Daarom maken de twee zusjes armbanden. 

#TEAMWIKKE ,,De lokale actie van Isa en Sara maakt deel uit van een grotere landelijke inzamelingsactie van het Oogfonds onder de noemer #TeamWikke. Het doel van deze actie is om in totaal 450.000 euro in te zamelen, waarmee het onderzoek mogelijk gemaakt kan worden. Meer informatie over de #teamwikke inzamelingsactie is te vinden op de website oogfonds.nl/leber.” Laat het Oogfonds weten.

,,Van elke verkochte armbandje gaat de helft van de opbrengst rechtstreeks naar het onderzoek naar de ziekte van Leber in het LUMC. De armbandjes zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en zijn te bestellen met of zonder bedeltjes zoals sterretjes, hartjes en schelpjes. Bestellingen kunnen geplaatst worden via de speciale Kom in actie pagina op de website van het Oogfonds. De zusjes hebben in anderhalve week al meer dan 1.000 euro opgehaald met hun actie maar willen nog een veel groter bedrag ophalen”, deelt het Oogfonds mee.

Ondertussen heeft het gezin een reeks aan acties opgezet om geld in te zamelen. Ze zamelen kleding in en gedurende de maand juli gaat de totale opbrengst van statiegeldflessen bij Albert Heijn in Hoogland naar het oogonderzoek. Ook gaan ze tijdens het dorpsfeest in Hoogland in september hun armbandjes verkopen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie