Video

Vera Vlogt: Donkere wolken pakken zich samen boven Levende Historie

4 augustus 2022 om 09:15 Mensen

AMERSFOORT Deze week in de vlog van Vera van Brakel een special over de Mannenzaal en de Levende Historie. ,,Een mooie traditie die al dertig jaar bestaat. In Amersfoort hebben we een prachtige historische mannenzaal. Iedere zomer komt de geschiedenis daar tot leven, stappen bezoekers het jaar 1907 binnen.”

,,Donkere wolken hebben zich nu samengepakt boven de Levende Historie. Er zijn plannen om van De Mannenzaal een ‘gewone’ tentoonstellingszaal van Museum Flehite te maken, alleen toegankelijk voor bezoekers van het museum. Er zal dan geen ruimte meer zijn voor het spel van Levende Historie. En dat zou toch ontzettend jammer zijn.”

De Amersfoortse voormalig journalist en presentatrice Vera van Brakel begeleidde als vrijwilliger een ‘vloggen voor 50-plussers’-cursus bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en het begon al snel te kriebelen. Met het uitbreken van de coronacrisis is ze zelf daarom ook van start gegaan. 

Ze wil met haar vlogs een beetje positiviteit brengen en tegelijk laten zien dat 50-plussers niet alleen maar ‘kwetsbaar zijn en hulp nodig hebben’. Naast haar eigen kanaal op YouTube, interviewt ze voor seniorenorganisatie KBO-PCOB bekende Nederlanders.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie