Afbeelding
Stichting Levende Historie

Petitie om Levende Historie in de Mannenzaal te behouden

2 augustus 2022 om 09:12 Historie

AMERSFOORT De Levende Historie in de Mannenzaal lijkt te verdwijnen. Het project, opgericht in 1993 door Museum Flehite, geeft het dagelijks leven van destijds weer in de Mannenzaal aan de Westsingel in 1907. 

Stichting Levende Historie laat weten dat Stichting St. Pieters en Bloklands Gasthuis-Cultureel Erfgoed (de eigenaar van de Mannenzaal) moeite heeft om de exploitatie van dit monument rond te krijgen. De directie van deze stichting en de directie van Amersfoort in C, die werkt aan een toekomstig Museum Amersfoort NL, hebben nu vergevorderde plannen om de Mannenzaal onderdeel uit te laten maken van Museum Flehite.

,,Het probleem is echter dat de directie van Amersfoort in C niet wil ‘historiseren’. In hun visie vindt men namelijk geen historisch spel passen. Het gevolg is dat het gebruik van de zaal door Stichting Levende Historie enorm wordt geminimaliseerd en bovendien op zeer ongunstige tijden zou moeten plaatsvinden”, vertelt Stichting Levende Historie aan de krant. ,,Dit ondanks het feit dat er al jaren huur voor wordt betaald. Het spelen wordt feitelijk onmogelijk gemaakt.”

De stichting heeft besloten in actie te komen en heeft een petitie opgericht waarin ze verzoekt dat Amersfoort in C haar plannen wijzigt, zodat er voldoende werkbare ruimte blijft voor Levende Historie in de Mannenzaal en dat er minimaal in de zomervakanties doorgespeeld kan worden. ,,Zoals dat al decennia met veel succes wordt gedaan”, sluit de stichting af. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie