Video

Vera Vlogt: reuring bij de haven

7 maart 2022 om 08:39 Mensen

AMERSFOORT De Amersfoortse voormalig journalist en presentatrice Vera van Brakel begeleidde als vrijwilliger een ‘vloggen voor 50-plussers’-cursus bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en het begon al snel te kriebelen. Met het uitbreken van de coronacrisis is ze zelf daarom ook van start gegaan. 

,,In een stad als Amersfoort is altijd wat te beleven. Ga de straat op, geef jouw ogen de kost en voor je het weet heb je leuk materiaal voor een vlog. Na twee jaar vloggen vertrouw ik daar blind op. Meestal heb ik ook wel iets op de planning staan.
Zo ging het nu ook weer. Zomaar op een zonnige dag, na storm en regen, zag ik veel reuring bij de haven van Amersfoort. Wat was hier aan de hand? In ieder geval maar even filmen…En dan is er altijd wel een sympathieke medewerker van de communicatie die tekst en uitleg wil geven. En dan de planning. 150 jaar Piet Mondriaan en Internationale Vrouwendag. Daar wilde ik aandacht aan geven.
Door een fikse verkoudheid liep dát even anders. Improviseren dus en dat is ook wel weer leuk.”

Ze wil met haar vlogs een beetje positiviteit brengen en tegelijk laten zien dat 50-plussers niet alleen maar ‘kwetsbaar zijn en hulp nodig hebben’.

Naast haar eigen kanaal op YouTube, interviewt ze voor seniorenorganisatie KBO-PCOB bekende Nederlanders.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie