Colmar Haute Provence 17-07-2021.
Colmar Haute Provence 17-07-2021. Greetje Koevoets

Zomerfotowedstrijd: De zomer van 2021

Mensen

De Stad Amersfoort vraagt lezers iedere zomer hun mooiste zomerfoto in te sturen. Een deel van de inzendingen haalt de papieren editie en de mooiste foto’s ontvangen een prijs. Dit jaar zijn er drie barbecue pakketten van Keurslager Jansen te winnen en de mooiste foto wint tevens de winnende foto afgedrukt op canvas. 

Deelnemen kan nog tot en met zondag 29 augustus. 

Aan het eind van de zomervakantie selecteert de redactie de mooiste foto’s. Een zomerfoto inzenden kan naar stad.amersfoort@bdu.nl o.v.v ‘Zomerfotowedstrijd’. Aan het eind van de zomervakantie selecteert de redactie de mooiste foto’s. Bekijk hieronder alle inzendingen. 

'Heerlijk op een slakkengangetje genieten van vakantie in het Weserbergland in Duitsland!'
Twee oude fietsen in Schoonoord. 'Ik heb de foto 'fietsvakantie' genoemd.'
'Kat Boris, 9 maanden ziet 2 jonge ganzen voorbij zwemmen aan het Heelkruid. Boris is bijzonder geïnteresseerd!'
'De foto is gemaakt op de brug naast de Flint, waar ik ontzettend genoot van de zon die langzaam naar beneden ging.'
'Als het lekker warm is dan duiken alle kinderen aan de noordkant van Vathorst direct de grachten in.'
'Groenstrook dijkje Bovenduist/ Bergenboulevard  Amersfoort-Vathorst juli 2021, daar word je toch blij van: wilde bloemen, nog niet gemaaid en een prachtige Hollandse lucht...onze blije pup (12 weken) Fee die haar pootjes licht op weg naar haar grote zus Sophietje.'
Foto van marmot, 12-07-2021,Col de la Cayolle, Frankrijk.
 ´Deze foto is gemaakt op het terras van Café/Restaurant CoBrA op het Museumplein in Amsterdam.´
'Prachtige horizontale landing van deze ooievaar op zijn nest. Foto genomen op zaterdag 24 juli 2021 in Natuurpark Lelystad.'
'Ik heb deze foto van de IJssel gemaakt op 16 juli vanaf de Cortenoeversebrug ten zuiden van Zutphen tijdens onze vakantie in de Achterhoek.Het hoge water had de IJssel op deze dag nog niet bereikt, maar de waterstand is al behoorlijk hoog.'
'Deze lepelaars kwamen wij tegen in Zeeland, in Wissekerke achter de dijk.prachtige vogels. De foto is genomen op zondag 25 juli.'
'Eindelijk, onze eerste vakantie (na covid) op Rhodos,op Oasis beach in de buurt van Farilaki!Wat kun je dan zooo blij zijn om daar onze kleinkindjes Floor en Stijn op de foto te zetten!'
,,Opa Ton, Papa Jeroen en Jay-Jay. Drie generaties bij Paal 20 op Texel.
,,Deze foto is gemaakt in de eigen tuin op 25 juli. Ik zit in de tuin en er is een vlinder op mijn schoen geland.
,,Dit is onze zoon Matz de Groot (11 jaar) op Ibiza!
Alsof ie wil zeggen.......EINDELIJK VAKANTIE!
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
,,Een erg leuke vakantie-activiteit: hagedisjes spotten aan de Moezel in Duitsland!
Afbeelding
,,Foto’s maken van onze kleine spetterkont, is vragen om ook nat te worden. Hihi.
,,Kijk vooral in de druppels. Dan is de reis ook bekend.
,,Op deze foto staat een blauw, witte  boot die ligt aan de Molengracht en daarbij staat een meeuw op één poot op een paaltje. Ik geef deze foto de naam, de beste stuurman staan aan wal.
 ,,13 aug. 2021 Kootwijk:  Genieten van de vallende sterren  aan de hemel tijdens een heldere zomernacht, even tijd voor een selfie.”
,,Dit is onze dochter Nikki van acht die druk en geconcentreerd een zand dorp aan het maken was.Eind middag, strand Nikolaos in het dorpje Arkassa, eiland Karpathos, Griekenland."
,,Op de camping Kallumaan in de buurt van Kraggenburg (Noordoostpolder) waar we van 2 tot 16 augustus verbleven. Op de eerste foto zijn mijn kinderen te zien terwijl mijn vrouw lekker ligt te lezen in het bootje."
,,Onze vakantie? Gewoon in Amersfoort vanaf het balkon op een mooie avond!"
,,Wat eten we vanavond? Op de groentedag in Kraggenburg met onze zoon Ruben en dochter Hanna."
,,Corsica. Eindelijk mochten we weer. Genieten van zon, zee en strand."
,,Wij hadden dit jaar met vakantie in Retrachement, Zeeuws-Vlaanderen aanloop van bijzondere gasten. Bijzonder móóie gasten. We konden deze ooievaar van zo dichtbij bekijken en zo zien wat een prachtige vogels dit zijn. We waren altijd al wel fan van deze grote vogels maar nu we ze van zo dichtbij hebben kunnen zien helemáál .Ze kwamen wat lekkers halen en maakten onze vakantie zo heel bijzonder."
Afbeelding
,,Dit is onze dochter Saar van 9 jaar op een schommel in de Oostenrijkse Bergen. Ultieme gevoel van vrijheid."
,,Ondergaande zon op de camping."
,,De foto is genomen op het strand van Granville, Normandië, Frankrijk. Daar zijn mijn twee kinderen, Charlotte en Daniël, aan het genieten van de ondergaande zon. De sprookjesachtige wolken maken de foto echt compleet."
,,Ka-yaks, doorkijkje met 2 koeien vanuit mijn kano in de Laak bijBunschoten."
,,Een natte, koude dag in Friesland."
,,Chloë en Jenna bij Paleis het Loo Apeldoorn, Donderdag 19 augustus 2021."
,,Ons zoontje Fedor (7mnd) in de prachtige avondzon tijdens vakantie, op zijn eigen “safari”-reis."
,,De zomerfoto van Sophia Minke in Oostenrijk."
,,Prachtige watervallen in de zogenoemde Grand Canyon van Italië."
,,'S morgens vroeg vanuit de tent genomen. We zaten na een lange klim over een pas van 4000 meter aan het Ala-kul  meer in Kirgizië op 3500m hoogte."
,,Landal greenparks reeuwijkse plassen."
,,Wij wonen op woonschip Robbedoes met een vaste ligplaats aan de rand van industrieterrein Isselt op de Eem. Waar vroeger het laadruim was wonen wij nu. Beneden is onder andere onze badkamer waar een openslaande patrijspoort in zit. En deze patrijspoort is mijn favoriete foto spot plek. Regelmatig steek ik mijn mobiel uit het raam om dit soort foto’s te maken. Deze foto heb ik op zondag 15 augustus 2021 om 11.30 uur gemaakt. Wat je ziet is een groep (voor mij onbekende) SUPpers, allen nog droog en vol goede moed ;-) Dit soort activiteiten zijn geweldig om vanuit ons drijvende thuis te kunnen aanschouwen, en doordat ze mij meestal niet in de gaten hebben zijn de foto’s altijd spontaan!"
,,Onze zoon Olaf (5 jaar) was niet te houden op weg naar het prachtige strand van st-Pierre-en-Port, Normandië."
,,Wij houden het dichtbij. Ook dichtbij kunnen wij genieten. De Soester Heide."
,,Ik heb de foto gemaakt op de Vuntusplas bij Oud-Loosdrecht, op 11 augustus 2021. De afgebeelde persoon is mijn echtgenote. De titel is: Een actieve roeivakantie."
,,Af en toe een buitje regen en er ontstaan de mooiste paddenstoelen. Foto gemaakt in Maarn."
,,Hierbij sturen wij een mooie vakantiefoto op voor de zomerfotowedstrijd.Hij is gemaakt in Portugal tijdens een mooie wandeling over het Paiva wandelpad."
,,Je ziet mij als silhouet terwijl ik een foto maak van onze tent (& onze handdoeken..;) in de ochtendzon in Italië, waar we kampeerden op een mini-camping/agriturismo, bovenop de heuvel, midden tussen de olijfbomen, in Monsampolo del Tronto, met uitzicht op de Sibillijnse bergen en de Adriatische zee. Er heerste helaas een hittegolf, dus om 7.00u brandde je je tent uit, maar het uitzicht was magnifiek!"
,,Zomer in Nederland... waarom zou je weggaan?"
,,Moeders was even vis halen…"
,,Hierbij onze inzending, afgelopen week genomen in de Pyreneeën. Van groot naar klein, net als de lijn van de berg naar het dal:)."
,,Een spiegelglad IJsselmeer gezien vanaf De Haai in Hoorn met in de verte links Volendam."
,,Soms heb je zo'n geluk! Dan kom je op zo'n prachtige plek terecht en is even alles perfect.Diner bij maanlicht in Toscane."
,,Een foto van mijn dochter Zoraya, lekker in het zwembad bij ons vakantiehuis in Rokytnice nad Jizerou, Tsjechië. Met op de achtergrond het Reuzengebergte, echt adembenemend."
,,De OLV-toren vanaf de Hof genomen. De zomer was ver te zoeken dit jaar, maar door de palmboom en de blauwe lucht voelt het toch nog een beetje zomer."
,,In de nacht van 24 op 25 augustus was er flink noodweer aan het Lago di Lugano bij Porlezza in Noord-Italie.'s Morgens leek het mijn dochter Franka een goed plan om de eendjes en zwaan te gaan voeren omdat ze vast slecht geslapen hadden door het onweer. Daar heb ik deze waanzinnige foto gemaakt."
,,Vakantie  onze kleindochter Dido en kleinzoon Fabian. 'Wij kunnen  vliegen'."
,,Deze foto is gemaakt in juli 2021 op het strand van Terschelling."Met vriendelijke groetAngeliek Noortman
,,Hierbij Scheveningen met reuzenrad en bungyjump erachter. Kwam de zon toch nog."
,,De Geul begin juni...."
,,Op de foto is onze zoon Fedde op het strand in Zweden een foto aan het maken van de donkere wolken."
Afbeelding
"Smokey sun" ,,Gevlucht vanaf een klein strandje via een bosweg vol rook en nog bijkomend van plotselinge evacuatie, alles achterlatend, kijk ik naar 'mijn' appartement hoog in de heuvels... Een 3-daags evacuatie avontuur maar na ruim 2 jaar wachten ook slechts een "luxeprobleempje" van mijn heerlijke griekse vakantie! Kokkari, Samos 15 juli 2021."
,,Mijn zoon schommelt zijn hoofd leeg op het strand van Petten tijdens zonsondergang."
,,Een vrouwtjesmerel."
Hierbij een foto van de 2e herdenking in Amersfoort van de capitulatie van Japan op 15 augustus 1945 bij kamp Amersfoort. Dit keer stond de herdenking ook in het teken van de Molukkers die 70 jaar geleden aankwamen in Amersfoort. Ze gingen eerst naar kamp Amersfoort en werden tot hun ontzetting ‘gedemilitariseerd’ (ontslagen) en daarna in bussen vervoerd naar de voormalige kampen o.a. in Vught en Westerbork. Ze hadden gehoopt weer terug te keren naar Ambon, maar dat is nooit gebeurd.
,,Een atalantavlinder in het Zwarte Woud 2021."
,,Zie hier mijn foto van een kerkje in Fischbach in het Zwarte Woud in het ochtendlicht."
,,Dat je van wandelen echt verlicht raakt is te zien op deze foto!Joanna lijkt wel een aureool om haar hoofd te hebben tijdens deze wandelingin de mist op de heide bij Niedersfeld in Duitsland."
advertentie
advertentie