In dit miniportret vertelt Hans van Helden over werk bij 033fotostad, zijn liefde voor Amersfoort en geeft hij een inkijkje in zijn gedachten over de nieuwe generatie.
In dit miniportret vertelt Hans van Helden over werk bij 033fotostad, zijn liefde voor Amersfoort en geeft hij een inkijkje in zijn gedachten over de nieuwe generatie. SmuldersAV/Ewerdt Heideman
video

Miniportrettenestafette: ondernemer Hans van Helden

Mensen Miniportrettenestafette

AMERSFOORT In dit miniportret vertelt zelfstandig ondernemer Hans van Helden over zijn vrijwilligerswerk bij 033fotostad in het Rietveldpaviljoen, na jarenlang ervaring op te hebben gedaan in het museawezen. Daarnaast laat hij al lopend door de stad zijn liefde blijken voor Amersfoort: ‘De Oude Stad moet je koesteren, het nieuwe gedeelte moet je in investeren. De tegenstelling is niet makkelijk, maar wel fenomenaal’ en geeft hij een inkijkje in zijn gedachten: ‘De jonge generatie hoef je niet te stimuleren, als je in Amersfoort een goed plan hebt zit je drie weken later bij de wethouder. Wat mij betreft hebben jongeren het over vier jaar voor het zeggen.’ De video is hieronder te zien. 

Het Rietveldpaviljoen is de thuisbasis voor 033fotostad, het centrum voor fotografie en beeldcultuur, in Amersfoort. Tot 2018 was 033fotostad de organisator van een tweejaarlijks fotofestival, op verschillende locaties in en nabij Amersfoort. Sinds 2019 heeft 033fotostad beschikking over het Rietveldpaviljoen in het centrum van Amersfoort. 

033fotostad organiseert nu het hele jaar door afwisselende foto-exposities en laat deze hand-in-hand gaan met initiatieven van beeldend kunstenaars, schrijvers, theatermakers en muzikanten. Vanwege de lockdown is het Rietveldpaviljoen momenteel gesloten. Alle exposities en bijeenkomsten die tot 19 januari gepland stonden zijn afgezegd. 

Video en foto door cameraman Ewerdt Heideman in samenwerking met Smulders Audiovisueel.


advertentie