De Amersfoortse Lenaert Nicasiusspeld.
De Amersfoortse Lenaert Nicasiusspeld. Gemeente Amersfoort

Lenaert Nicasiusspeld voor gymdocent Grada Mulder

6 november 2020 om 17:08 Mensen

AMERSFOORT Gymleraar Grada Mulder van de Dr. M. van der Hoeveschool in Amersfoort heeft vrijdag de Lenaert Nicasiusspeld ontvangen uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Zij ontving de gemeentelijke onderscheiding voor haar grote inzet voor leerlingen in het speciaal basisonderwijs. De uitreiking vond plaats tijdens een aangepaste viering van haar 40-jarig dienstverband.

Grada Mulder is dit jaar veertig jaar actief als vakleerkracht bewegingsonderwijs in het speciaal basisonderwijs. ,,Zij levert een belangrijke bijdrage aan zowel de pedagogische aanpak van de school als aan het realiseren van een gezonde speel- en beweegcultuur in de school en aan deelname van leerlingen aan sportactiviteiten in hun vrije tijd’’, aldus de gemeente in een persbericht.

Burgemeester Lucas Bolsius: ,,Haar wilskracht, doorzettingsvermogen, enthousiasme en talent om kinderen, soms ook met een diversiteit aan complex gedrag, te verstaan, uit te dagen en in hun kracht te zetten maakt mevrouw Mulder tot een bijzonder talent.”

Naast haar lesgevende taak zet ze diverse trainingen en lessen op om leerlingen te begeleiden, weerbaar te maken en zelfvertrouwen te geven. Zij organiseert verschillende (buitenschoolse) sportactiviteiten waaronder zwemclinics, judolessen en basketballessen. Ze was betrokken bij de realisatie van het groene schoolplein en het behalen van het predicaat ‘Gezonde School’.

In de jaren 80 gaf zij volleybaltraining voor de jeugd bij de volleybalvereniging SH’71, later volleybalvereniging Switch in Hooglanderveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie