TL3 brengt een bezoek aan de bibliotheek
TL3 brengt een bezoek aan de bibliotheek GSG Guido

GSG Guido wil leerlingen aan het lezen krijgen in samenwerking met bibliotheek

6 november 2020 om 18:00 Onderwijs

AMERSFOORT Locatie vmbo van scholengemeenschap Guido in Amersfoort start in samenwerking met bibliotheek Eemland een programma om de leesmotivatie van haar leerlingen te vergroten. 

Volgens de school is dit een belangrijk instrument om de laaggeletterdheid onder de leerlingen tegen te gaan. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen steeds minder lezen. Door de samenwerking met de bibliotheek op te zoeken, hoopt de school haar leerlingen beter voor te bereiden op deelname aan een samenleving waarbij het lezen een belangrijke vaardigheid is om goed te kunnen functioneren.

LEESAANBOD De schoolbibliotheek wordt gescand en geüpdatet zodat er een aantrekkelijk leesaanbod is voor leerlingen. Ook bezoeken bibliotheekmedewerkers de school om populaire boeken onder jongeren te promoten. Verder volgt er nog een voorleeswedstrijd, schrijversbezoek en zelfs een rapworkshop, kortom, de school haalt alles uit de kast.

Eerder startte de school al met leesuren in de bovenbouw van de afdeling theoretische leerweg om lezen meer te borgen in het onderwijsprogramma. Het aanbod wordt ondersteund met subsidies van stichting Kunst van Lezen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie